Skup EPP-a i HDZ-a

FOTO/VIDEO Von der Leyen i Plenković u Splitu: 'Europa mora biti spremna kako nijedna sila ne bi digla ruku na nas!'

Split: Andrej Plenković i Ursula von der Leyen održali su konferenciju za medije
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/20
10.05.2024.
u 21:58

Prije skupa Ursula Von der Leyen i Andrej Plenković zajednički su se prošetali centrom grada i popili kavu na Rivi. Ursula von der Leyen i drugi put je u Splitu. Bila je lani na internom sastanku EPP-a.

EPP i HDZ svoju predizbornu kampanju za europarlamentarne izbore započeli su velikim skupom u sportskoj dvorani Gripe u Splitu, na kojemu su bili predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i predsjednica Europske komisije Ursula Von der Leyen u nazočnosti svih HDZ-ovih kandidata, brojnih ministara i saborskih zastupnika.

– Nakon što smo jučer proslavili Dan Europe i predstavili najsnažniju listu za EU parlament, drago mi je što je Ursula tu, a nije loše ni što smo danas išli po treći mandat – obratio se Plenković, koji je predstavio sve kandidate s HDZ-ove liste. Naglasio je kako je njegova Vlada u vremenima krize pokazala umijeće, znanje i snagu pa kampanju vode pod sloganom "Hrvatska snažna i važna".

 

– Vodili smo politiku modernog suverenizma, kada pozicioniraš svoju zemlju na međunarodnoj razini, sudjeluješ u odlukama koje se odnose na kontinent i kada stvaraš partnerske i prijateljske odnose s EK, posebice s predsjednicom, lakše je riješiti svoje potrebe – rekao je Plenković i Ursuli Von der Leyen zahvalio na potpori za pristup Europskom fondu solidarnosti nakon potresa, Pelješkom mostu, ulasku u Šengen i dr. – Imamo šansu osvojiti najviše mandata za Hrvatsku koja će biti još snažnija i još važnija! – poručio je Plenković.

Ursula Von der Leyen je istaknula kako prije 10 godina, kada smo ušli u EU, nitko nije mogao očekivati kako ćemo brzo rasti. – Ovi izbori su važni za europsku budućnost – istaknula je Ursula Von der Leyen i navela kako opasnost prijeti od Rusije i izrazila potporu ukrajinskom narodu. – Europa mora biti spremna kako nijedna sila ne bi digla ruku na nas! – naglasila je Ursula Von der Leyen i najavila kako će u novom sastavu EK biti stalni povjerenik za obranu. Govorila je i o važnosti suzbijanja nelojalne konkurencije.

VEZANI ČLANCI:

– Proces proširenja Europske unije je važan. Veća Europa je snažnija Europa – rekla je Ursula Von der Leyen podržavajući Bosnu i Hercegovinu u njihovom pristupnom putu. Na predizborni skup došli su i predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto te predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović. Prije skupa Ursula Von der Leyen i Andrej Plenković zajednički su se prošetali centrom grada i popili kavu na Rivi. Ursula von der Leyen i drugi put je u Splitu. Bila je lani na internom sastanku EPP-a.

Split: Andrej Plenković i Ursula von der Leyen održali su konferenciju za medije
1/20

Komentara 13

Avatar Ričard
Ričard
07:21 11.05.2024.

Nego , eli Zorana ko posjećuje. On upute dobiva u koverti, svaki put drugi posrednik i druga lokacija)

MO
MorskiVuk53
23:42 10.05.2024.

Bože dragi ko sve komentira. Nezna čovjek bili plakao ili bi se smijao.

Avatar CUBE
CUBE
10:55 11.05.2024.

Pa ti reci da Torcida nije fer igrač, igrači Ajduka ne smiju na Rivu a Ursula i Plenki šetaju i kavu piju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije