PROMETNA U IVANOVCU

Vozač (22) naletio na tri pješakinje pa otišao: 'Pobjegao je svojoj mami, a ona ga je dovezla natrag'

Jedna osoba smrtno stradala u prometnoj nesreći kod Jastrebarskog
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL/Ilustracija
26.08.2024.
u 20:06

"Prije nesreće je driftao i divljao automobilom po selu i ja sam ga vidio", ispričao je sin jedne od žena na koje je vozač naletio

Vozač (22), koji je vozio pijan, naletio je na tri pješakinje u Ivanovcu i pobjegao s mjesta prometne nesreće. Vozio je s 1,49 promila alkohola u krvi, a nesreća se dogodila u subotu oko 21.30 sati. Kako su pojasnili iz Policijske uprave osječko-baranjske, 22-godišnjak je vozilom prešao u suprotni kolnički trak te udario tri pješakinje koje su se kretale uz zapadni rub kolnika, a koje su pritom lakše ozlijeđene.

"Nakon prometne nesreće vozač je napustio mjesto događaja te je ubrzo pronađen po policijskim službenicima PPRP Osijek. Osim alkoholiziranosti, utvrđeno je da vozač kod sebe nije imao vozačku dozvolu. Zbog svega navedenoga, vozač je smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja, a čekaju ga novčane kazne u ukupnom iznosu do 4.960 eura, najveća zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima 'B' kategorije u trajanju do devet mjeseci i četiri boda", pojasnila je PU osječko-baranjska. Iako je policija izvijestila kako su pješakinje lakše ozlijeđene, sin jedne od njih kazao je za Glas Slavonije kako mu je majka završila u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

"Mama je imala potres mozga, smrskan joj je nos i pije na slamku. Jedna od susjeda koja je bila lakše ozlijeđena pozvala je hitnu pomoć, a mama je bila bez svijesti u kanalu. Nakon što ih je udario, 22-godišnjak je pobjegao, napravio krug automobilom, vratio se i pitao ih je: 'Šta vam je bilo?' Pravio se lud. Potom je pobjegao svojoj mami u susjedno mjesto plakati, a ona ga je dovezla natrag na mjesto nesreće. Prije nesreće je driftao i divljao automobilom po selu i ja sam ga vidio. Mojoj mami je od šoka skočio šećer i sad liječnici čekaju da se stabilizira kako bi je mogli operirati", ispričao je 43-godišnjak.

 

GALERIJA Znate li da kroz Hrvatsku protječe najhladnija rijeka na svijetu, evo o kojoj je riječ
Jedna osoba smrtno stradala u prometnoj nesreći kod Jastrebarskog
1/14

Komentara 5

Avatar brons
brons
21:01 26.08.2024.

Zanimljivo 1,49 alkohola , nakon 1,50 su kazne puno veće i ozbiljnije

VR
Vrbanek
10:57 27.08.2024.

Zlatna mladež HDZ-a

ZU
zunzara
22:59 26.08.2024.

Jel se Bane oglasio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije