Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA NA BUNDEKU

Vozač hitne u pritvoru jer je i prije izazvao nesreću

Zagreb: Vozač Hitne pregazio tri maloljetnice, jedna teško ozlijeđena
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/3
25.06.2023.
u 17:48

Pogodio je pješakinju koja je prelazila pješački prijelaz, ustvrdili su na sudu

Vozač kola hitne pomoći koji je na Bundeku pregazio troje maloljetnika provest će mjesec dana u istražnom zatvoru i to zbog bojazni od ponavljanja djela. Razlog za takvu sudsku odluku leži i u činjenici da je 62-godišnji vozač već kažnjavan zbog izazivanja prometne nesreće prije tri godine.

– Pogodio je pješakinju koja je prelazila pješački prijelaz – kazala je Kornelija Kallay Blažeković, glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj Gorici. Prvi je put, kako doznajemo, kažnjen novčano, no zbog nove je nesreće završio u istražnom zatvoru. Istražnom je sucu priveden s lisičinama na rukama.

– Propustio je upotrijebiti dužnu pažnju u situaciji gdje se na jezeru Bundek odigravala norijada, mogao je pretpostaviti da je riječ o ekstremnim, odnosno o zahtjevnim noćnim uvjetima, gdje je logično bilo očekivati da će biti i maloljetnih osoba pod utjecajem alkohola – ističe glasnogovornica Suda.

VEZANI ČLANCI:

Paljenjem sirena na vozilima hitne pomoći glasnu su mu podršku izrazili kolege, ogorčeni jer ga se, kažu, tretira kao kriminalca. Najavili su i prosvjed pred zatvorom u Remetincu.

Pritvoreni vozač hitne, iza kojega je četvrt stoljeća radnog iskustva, u vrlo je lošem psihičkom stanju, govori nam njegov odvjetnik Marin Ivanović.

– Nerazumljivo mu je, ne zna što se od njega očekivalo da dodatno poduzme. Riječ je o nehaju. Ni Državno odvjetništvo ne tvrdi da je postojala namjera, prekoračenje brzine ili obijesna vožnja, a dobio je mjesec dana istražnog zatvora kao neki koji su sudjelovali u utrkama – započinje odvjetnik Ivanović.

VEZANI ČLANCI:

Što se tiče prve prometne nesreće, u kojoj ponajviše leži spomenuta bojazan od ponavljanja kaznenog djela, Ivanović navodi kako još nije vidio tu presudu pa ne zna detalje.

– Umjesto oduzimanja slobode, ista se svrha mogla postići blažom mjerom, odnosno zabranom upravljanja motornim vozilima. Ističem kako je postupak u tijeku pa se tek treba otkriti što se točno dogodilo. Naglašava se kako je morao posvetiti posebnu pažnju tome što je bila norijada, no nikakvo okupljanje toga dana na Bundeku nije bilo prijavljeno. Prozivaju ga i što je radio dva posla. Zašto je to činio? Zato što su primanja takva kakva jesu – naglašava Ivanović.

– Ne bih ulazi u procjene policije i sigurnosnih službi, no osobno smatram kako je sve to neprimjereno prema osobi koju se sumnjiči za kazneno djelo iz nehaja, a 26 godina je vozač hitne pomoći i spasio je brojne živote. Trebalo bi prema njemu imati više obzira – zaključuje odvjetnik.

VIDEO Vozio krivim smjerom dok nije naletio kamion: 'Ovo je direkt za ludnicu'

Komentara 3

KI
Kitnjak
11:26 27.06.2023.

Jamačno je kokoš na zebri ignoririrala hitnu. Slušalice na uho i mozak na pašu.

BR
Brankko
00:01 26.06.2023.

"Pogodio je pješakinju koja je prelazila pješački prijelaz". -- Bez ikakva konteksta, takva je rečenica zapravo nevijest. Je li vozilo hitne pomoći bilo pod rotirkom i sirenom? Je li pješakinja "prelazila pješački prijelaz" na crveno? Je li prelazila ignorirajući vozilo hitne pomoći?... Ima tu pitanja i pitanja.

MC
MCA
22:58 25.06.2023.

onda su ga trebali udaljit sa posla davno I oduzeti mu vozacku. Vise nije sposoban za taj posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije