PRIVEDEN U RIJEKU

Vozaču osumnjičenom da je naletio na dva radnika HAC-a određen istražni zatvor

Teška prometna na autocesti A6, poginula dva radnika HAC-a
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/4
12.08.2023.
u 13:46

Sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci odredila je istražni zatvor za 68-godišnjaka zbog opasnosti od bijega, budući da se radi o stranom državljaninu iz BiH.

Vozaču kamiona (68), osumnjičenom da je kamionom naletio na dvojicu radnika HAC-a na autocesti A6 koji su poginuli na mjestu, određen je istražni zatvor. On je do sada bio na bolničkom liječenju, a u subotu su ga na sud u lisicama priveli interventni policajci.

VEZANE VIJESTI

O slučaju se oglasila i PU primorsko-goranska.

"Za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu osumnjičen je 68-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine,  koji je upravljajući teretnim vozilom sisačkih registracijskih oznaka prešao na trak za zaustavljanje vozila u nuždi i prednjim dijelom svojeg vozila udario u zadnji dio zaustavljenog ophodarskog vozila uslijed čega je došlo do smrtnog stradavanja dvojice hrvatskih državljana u dobi od 31 i 44 godine, koji su se u trenutku nesreće nalazili sa stražnje strane, na željeznom podestu vozila.

Uslijed siline udara ophodarsko vozilo odbačeno je na travnatu površinu izvan kolnika, a dvojica hrvatskih državljana preminuli su na mjestu događaja.  Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku te mu je određen istražni zatvor", navode.

Teška prometna na autocesti A6, poginula dva radnika HAC-a
1/4

Sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci odredila je istražni zatvor za 68-godišnjaka zbog opasnosti od bijega, budući da se radi o stranom državljaninu iz BiH.

Vozač V.P. danas je trebao dati iskaz, no zbog teškog psihičkog stanja u kojem se nalazi nakon izazivanja nesreće, to nije uspio učiniti, neslužbeno doznaje 24sata. Zbog toga će 68-godišnjak biti prevezen u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije