UŽIVO: STANJE U PROMETU

Velike gužve na autocesti A1: Kod tunela Sveti Rok kolona duga i do 8 km

Foto: HAK
1/3
Autori: vecernji.hr, Hina
26.08.2024.
u 11:02

Nesreća je zabilježena na čvoru Jakuševec te se vozi usporeno u dvije trake, javlja HAK u jutarnjim satima, dok je između Jakovlja i naplate Zaprešić uočen pješak

*Gužve na zagrebačkoj obilaznici
*Nesreća na kod tunela Sveti Rok
*Zabrane na Jadranskoj magistrali zbog vjetra

Tijek događaja:

10:57 -  Gužve na cestama nastavljene su i danas, a dodatno ih otežavaju vremenski uvjeti i radovi na pojedinim dionicama. Zbog jakog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga, državnoj cesti između čvora Križišće i mjesta Križišće (DC99), te lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107), zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, dodatno je zabranjen promet za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići bilježi se povećana gustoća prometa između Zagreba i Zadra u oba smjera. Kod tunela Sveti Rok, u smjeru Zagreba, promet se odvija jednim trakom uz ograničenje brzine od 40 km/h, a kolona je duga oko 8 kilometara zbog ranije uklonjenog vozila u kvaru. Između vijadukta Rovanjska i tunela Čelinka vozi se usporeno, uz povremene zastoje.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3/A4), između čvorova Lučko i Zagreb zapad, zabilježena je povećana gustoća prometa u smjeru Bregane, a promet se odvija u kolonama uz povremena zadržavanja.

Na Istarskom ipsilonu (A8/A9) povećana je gustoća prometa prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija te kod tunela i čvora Učka u oba smjera.


8:00 - Na zagrebačkoj obilaznici (A3/A4) povećana je gustoća prometa između čvorova Popovec i Zagreb istok u smjeru Zagreba te Zagreb zapad i čvora Lučko u smjeru Lipovca, vozi se u kolonama uz povremene zastoje, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Uočen je pješak između odmorišta Jakovlje i naplate Zaprešić u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine, navodi HAK. 

POVEZANI ČLANCI:

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici između Bakra i Karlobaga, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Na graničnim prijelazima s BiH - Stara Gradiška (Bosanska Gradiška) te sa Srbijom - Bajakovo (Batrovci) čekanja su do 30 minuta.

>> FOTO Pogledajte kako poznati dijelovi Zagreba izgledaju na 360 snimkama

1/15

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije