OD 20. DO 22. RUJNA

Vraća se tradicionalna manifestacija 'Stara jela z Dugog Sela'

Stara jela z Dugog Sela
Foto: Turistička zajednica Grada Dugo Selo
1/6
20.09.2024.
u 10:59

Posjetitelji će moći sudjelovati u izradi cekera, oslikavanju keramike, pletenju igračka od vune te mnogim drugim aktivnostima

Kao i svake godine, tradicionalna manifestacija "Stara jela z Dugog Sela" vraća se od 20. do 22. rujna u sam centar Dugog Sela. Pod motom "Gdje tradicija dotiče suvremenost", promoviraju se tradicionalna jela ovoga kraja, često obogaćena modernim dodirima. Manifestacija započinje u petak, 20. rujna, promocijom prve dugoselske kuharice "Dugoselski spomenar - SLASTICE". Kuharica predstavlja omiljene recepte mještana, a uz kušanje slastica i razgled izložbe fotografa Saše Pjanića, posjetitelje će zabavljati popularni pjevač Jole.

Subota, 21. rujna, donosi sajam tradicijskih proizvoda i OPG-ova od 10 sati, dok službeno otvorenje manifestacije počinje u podne. Od 13 do 17 sati posjetitelji će moći uživati u bogatom izboru tradicionalnih jela, poput kruha i masti, bakina paprikaša, piceka s mlincima, šarana na rašljama, teletine ispod peke, knedli sa šljivama i mnogih drugih specijaliteta. Posebnost ove manifestacije je konzumacija hrane iz bakinih emajliranih tanjurića, koji su podsjetnik na industrijsku baštinu Dugog Sela te ih posjetitelji mogu ponijeti kući kao suvenir.

Subota i nedjelja također donose brojne besplatne radionice koje promoviraju stara znanja i vještine. Posjetitelji će moći sudjelovati u izradi cekera, oslikavanju keramike, pletenju igračka od vune te mnogim drugim aktivnostima. Nedjelja, 22. rujna, rezervirana je za natjecanje u kuhanju kotlovine pod nazivom "Kotlowina Show", kojeg vodi Mario Petreković, uz Ivanku Boljkovac kao predsjednicu žirija. Posjetitelji će uživati u nastupima TS Ambar i dugoselskoj kotlovini. Večernji koncert u subotu održat će Parni Valjak, a manifestaciju u nedjelju zatvara Apokalipso band.

GALERIJA Ovo su županije s najmanje gradova, znate li koja ima samo dva grada, ali čak 26 općina?
Stara jela z Dugog Sela
1/12

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije