'TO SE NEĆE DOGODITI'

Vučić: Neću lagati svojim ljudima, Srbija se neće pridružiti Europskoj uniji u ovom desetljeću

Serbian President Aleksandar Vucic speaks during a press conference, during a critical raw materials summit in Belgrade
Foto: ZORANA JEVTIC/REUTERS
1/2
31.08.2024.
u 17:00

"Ne vjerujemo da ćemo mi biti dio Europske unije 2028.", rekao je Vučić na panelu sigurnosne konferencije Globsec u Pragu. "To se neće dogoditi. Ne želim lagati svojim ljudima", dodao je.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u subotu da njegova zemlja vjerojatno neće ući u EU 2028., što je godina na koju ciljaju neke druge balkanske zemlje koje se žele pridružiti EU-u.

"Ne vjerujemo da ćemo mi biti dio Europske unije 2028.", rekao je Vučić na panelu sigurnosne konferencije Globsec u Pragu. "To se neće dogoditi. Ne želim lagati svojim ljudima", dodao je. "Vjerujem da ako neki od nas mogu postati članovi EU-a, to se ne može dogoditi prije 2030. Što se može dogoditi u međuvremenu, nitko ne zna", poručio je Vučić.

Govoreći na istom panelu Globseca u subotu, crnogorski predsjednik Jakov Milatović rekao je da se njegova zemlja nada ulasku u EU do 2028. "Sada je pred nama cilj da postanemo 28. država članica EU od 2028. To je cilj i ambiciozan je, ali se nadam da je to i realan cilj", rekao je Milatović.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Luksuzno zdanje koja će promijeniti izgled Šibenika: Početna cijena 7000 eura, iza svega stoji bogati Ukrajinac

Serbian President Aleksandar Vucic speaks during a press conference, during a critical raw materials summit in Belgrade
1/33

Komentara 10

NE
nemanatrag
18:50 31.08.2024.

Znamo to i bez tebe.Ruska braća i EU kao vatra i voda, jednostavno ne ide.

DU
Deleted user
17:47 31.08.2024.

Nebudete ni u sljedečem desetljeću

ST
streetboy
23:08 31.08.2024.

Njemu kao osobi ulazak u civilizaciju ne odgovara , zato je dao takvu izjavu , pametnom dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije