razgovarao s pregovaračima EU-a

Vučić: Nikakvog priznanja Kosova neće biti. Nema predaje!

Beograd: Vučić predložio Brnabić za mandatarku, a zbog krize otkazao paradu ponosa
Foto: Amir Hamzagic
1/3
09.09.2022.
u 22:03

Vučić je istaknuo da je "uvijek spreman na kompromisna rješenja" u skladu s, kako je rekao, ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 Vijeća sigurnosti UN-a

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u petak navečer na razgovorima s pregovaračima EU-a u Beogradu da nikakvog priznanja Kosova neće biti, javlja novinska agencija Tanjug.

"Razgovor o budućnosti Srbije, a nikakvog priznanja Kosova neće biti! Upravo razgovaram s posebnim predstavnikom EU-a za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i sa savjetnicima za vanjsku i sigurnosnu politiku Francuske i Njemačke, Emmanuelom Bonneom i Jensom Plettnerom. Nema predaje! Živjela Srbija", napisao je Vučić na Instagramu.

Vučić je istaknuo da je "uvijek spreman na kompromisna rješenja" u skladu s, kako je rekao, ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 Vijeća sigurnosti UN-a.

Predstavnici EU-a, Francuske i Njemačke prije dolaska u Beograd sastali su se u Prištini s premijerom Kosova Albinom Kurtijem.

Glasnogovornik Europske komisije Peter Stano rekao je ranije da je svrha posjeta da se ispitaju opcije za napredak u dijalogu Beograda i Prištine.

Njemački kancelar Olaf Scholz i francuski predsjednik Emmanuel Macron su u zajedničkom pismu upućenom Kurtiju i Vučiću priopćili da su angažirali svoje savjetnike, Plettnera i Bonnea, da podrže dijalog za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije.

Dvojica čelnika u pismu su pozvali Vučića i Kurtija da u nastavku dijaloga pokažu spremnost za donošenje teških odluka u odlučujućem trenutku za sigurnost u Europi i stabilnost u regiji.

Ključne riječi

Komentara 23

KR
kronika20
22:33 09.09.2022.

Bitango, odavno si ti priznao Kosovo sa se ne usudiš priznati pred svojim svrbima.

MI
Miko33
22:39 09.09.2022.

Polako, priznao si lične karte, priznati ćeš tablice i malo po malo priznati ćeš i cijelu državu Kosovo.

Avatar possibilis
possibilis
22:40 09.09.2022.

Nece ga nitko ni pitati. Huskao je i po Hrvatskoj pa je dobio rezultat. I nije nitko pitao. Sporo uci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije