SRBIJA

Vučić priznao: Zapad traži od nas da uvedemo sankcije Rusiji

Aleksandar Vučić
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
12.05.2014.
u 08:34

"Oni traže da mi usuglasimo vanjsku politiku s EU, ali to Poglavlje 31 pregovora o članstvu još nismo otvorili"

Srpski premijer Aleksandar Vučić sinoć je na TV Pink priznao kako zemlje EU i Amerika od Srbije traže da uvede Rusiji sankcije zbog Ukrajine, javljaju mediji u Srbiji.

– Oni traže da mi usuglasimo vanjsku politiku s EU, ali to Poglavlje 31 pregovora o članstvu još nismo otvorili. Poštujemo sva načela koje poštuje EU, teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, jedino u čemu se razlikujemo je što ne želimo uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji – rekao je Vučić, a na pitanje očekuje li da će zbog takvog stava, pregovori za ulazak Srbije u EU biti zaustavljeni, Vučić očekuje razumijevanje Zapada i poštivanje stava Srbije. Smatra kako bi za Ukrajinu bilo najbolje pronaći mirno rješenje.

– S druge strane, mislim da je Srbija pokazala kako ima svoju politiku koja je najbolja za nas, koja drži do morala, do eurointegracija, ali i do poštivanja svojih prijatelja koji nam nisu uvodili sankcije i nisu nas bombardirali, i što je jako važno, s kojima imamo izuzetno uspješne gospodarske odnose – rekao je Vučić.

>> Srbija ne može uvesti sankcije Rusiji jer ih ni ona nikad nije uvela Beogradu!

Komentara 25

US
USA
08:51 12.05.2014.

Volim ovu srpsku dvolicnost. Isli bi u EU ali bi i dalje pragmaticno podrzavali one koji ih nisu bombardirali i s kojima imaju dobru robnu razmjenu. Pa bili ste bombardirani bas iz razloga sto ste se isto ponasali.

FU
furest
09:04 12.05.2014.

Jel to onaj vucic sto je u okupiranoj Glini prijetio hrvatima da se ne vracaju jer ce ih mrak ...

AA
aabbcc
09:26 12.05.2014.

Lijepo bi bilo da i mi imamo politicare koji razmisljaju svojom glavom i predstavljaju svoj narod, tada bi i narod bio cijenjen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije