'NE PITA SE NAROD'

Vučić se oglasio nakon Putinove izjave za Kosovo: U međunarodnoj politici nema prijateljstava, vječni su samo interesi

Foto: Amir Hamzagic/ATAImages
1/3
30.04.2022.
u 14:27

Nemamo ništa dobro očekivati ​​od razgovora o Kosovu i Metohiji jer ne razgovaramo. Nekad smo vodili dijalog, a sada ga nemamo s Kurtijem - napomenuo je

Srbija nikome neće biti vreća za udaranje - izjavio je to predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, komentirajući stanje na Kosovu. 

Podsjetimo, predsjednik Rusije Vladimir Putin u razgovoru s glavnim tajnikom UN-a Antonijom Guterresom objasnio zašto je priznao odcijepljene regije u Ukrajini te pritom povukao paralelu s Kosovom i presudom Međunarodnog suda koji je naveo da je nezavisnost Kosova pravno osnovana. To je izazvalo bijes kod srbijanskih medija o čemu smo ranije pisali. 

Vučić se osvrnuo na Kosovo, govoreći da ne mogu očekivati ''ništa dobro'', prenosi RTS

- Nemamo ništa dobro očekivati. Mnogi misle da će situaciju u Ukrajini nadomjestiti Kosovo. Nemamo ništa dobro očekivati ​​od razgovora o Kosovu i Metohiji jer ne razgovaramo. Nekad smo vodili dijalog, a sada ga nemamo s Kurtijem - napomenuo je. 

- situacija nije dobra, sve ide ka protjerivanju Srba odatle i da Srbija prizna nezavisnost Kosova, veliki sam skeptik po tom pitanju - dodao je. 

Kazao je kako će odluke donositi u skladu s interesima Srbije. Kazao je i kako je Vijeće za nacionalnu sigurnost donijelo zaključke o sukobu u Ukrajini te sankcijama Rusiji koji će biti predstavljeni 6. svibnja. 

- Ne pita se narod, valjda se pita strance tko će biti na vlasti. Ima onih koji nemaju odgovornost i o tome olako govore, jer ih ne zanima hoće li Srbija sutra morati jesti i moći će preživjeti - kazao je. 

U međunarodnoj politici nema prijateljstava, vječni su samo interesi, rekao je Vučić.

- Molim ljude da shvate i vide koliko se država svakodnevno bori da očuva životni standard i da ne primjećuju što se događa - objasnio je. 

>> VIDEO Ukrajinke na Kosovu uče kako razminirati i pomoći domovini: "Ogromna je potražnja za pirotehničarima, treba ih obučiti, da se mogu vratiti u Ukrajinu"

Komentara 27

MI
Mislav28
15:16 30.04.2022.

Rekao je da kupuje nove tajfune i rafale ali tek poslije nove godine da mu francuz ne ukine eu fondove jer će kupit od njega avione , a do tad bi rat u Ukrajni trebao završit pa će reći daa neće avione i opet je za Rusiju to je njegova taktika.

Avatar anlaser
anlaser
15:02 30.04.2022.

Šta je to bilo , pukla "bratska" ljubav ? Zabole malog Staljina za vas !

DU
Deleted user
15:08 30.04.2022.

Kako je rekao Dacic, mi nemamo nikog osim Rusije.. Nemate vi ama baš nikog..... Vi nem možete s nikime. Popravite si ponašanje, jer bit će nismo znali..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije