Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bespovratne potpore

Za 155 projekata turističkih zajednica dodijeljeno više od šest milijuna eura

Dubrovnik: Završnim Opera gala koncertom ispred Katedrale zatvorene su 74. Dubrovačke ljetne igre.
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/7
08.04.2024.
u 15:00

Dodjelom sredstava za udružene turističke zajednice te za regionalne turističke zajednice na nedovoljno razvijenom području i kontinentu utječemo na disperziju turističkog prometa, produljenje sezone, poticanje turističke potrošnje, a time i na održivost turizma, veli K. Staničić.

Članovi Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice suglasili su o dodjeli više od šest milijuna eura bespovratno temeljem ranije raspisanih javnih poziva. Riječ je o Javnom natječaju za dodjelu sredstava regionalnim turističkim zajednicama na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu putem kojeg je za 41 projekt dodijeljeno više od 3,4 milijuna eura. Preko Javnog natječaja za udružene turističke zajednice, pak, dodijieljeno je preko 2,9 milijuna eura za 114 projekata.

- Snažan i razvijen sustav turističkih zajednica jedan je od ključnih temelja daljnjeg razvoja hrvatskog turizma, odnosno razvoja turističke ponude na razini destinacija, kao i provedbe njihove učinkovite promocije u globalnim okvirima. Dodjelom sredstava za udružene turističke zajednice, kao i za regionalne turističke zajednice na nedovoljno razvijenom području i kontinentu pozitivno utječemo na disperziju turističkog prometa, produljenje sezone, poticanje turističke potrošnje, a samim time i na održivost hrvatskog turizma - komentirao je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice i dodao kako  važan dio ponude predstavljaju i kvalitetna događanja koja su često glavni motiv dolaska u pojedinu destinaciju.

Članovi Turističkog vijeća HTZ-a usvojili su i odluku o odobrenju gotovo 1,3 milijuna eura za marketinšku suradnju s tridesetak raznih organizatora  top događanja u ovoj godini. To su, među ostalim,  ATP turnir Plava Laguna Croatia Open Umag, INmusic festival, SEA STAR festival, Rabska fjera, Dubrovačke ljetne igre, Sinjska alka itd.

Foto: HTZ

- Razvoj kontinenta i nedovoljno razvijenih područja, kao i poticanje na udruživanje turističkih zajednica kako bismo sustav učinili snažnijim i otpornijim, snažno doprinosi provedbi ciljeva naše reforme, jer time potičemo razvoj turizma podjednako u svim dijelovima zemlje kao i jačanje kvalitete proizvoda i usluga. Zbog toga svake godine povećavamo sredstva za tu namjenu, a ove godine osigurali smo rekordni iznos od 10 milijuna eura za regionalne i lokalne turističke zajednice. Kvalitetu ponude potičemo i kroz sufinanciranje top događanja, od obale do kontinenta, koji će sigurno biti dodatni motiv dolaska turista tijekom cijele godine - ocijenila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Na sjednici je usvojeno i Godišnje izvješće o izvršenju programa rada HTZ-a za prošlu godinu, kao i prateća financijska izvješća prema kojima je HTZ u prošloj godini ostvarila ukupni prihod, koji uključuje i sredstava iz posebnih fondova, u iznosu od 47.855.541 eura. Navedeno predstavlja realizaciju od 100,1% u odnosu na planirane prihode. 

Hrvatski otok proglašen trećim najpodcjenjenijim otokom u Europi

Dubrovnik: Završnim Opera gala koncertom ispred Katedrale zatvorene su 74. Dubrovačke ljetne igre.
1/7

Komentara 2

V0
Vlaskoulicanec4.0
20:07 08.04.2024.

Ja bi udruzi "Naš Ajduk" dao barem milijun pa da organiziraju u turističkoj sezoni makljažu u Splitu na rivi kao atrakciju za turiste.

DU
Deleted user
19:26 08.04.2024.

Jel koji euro dodijeljen i Hrvatskoj ili sve samo dalmaciji, kak je uobičajeno u svim investicijama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije