Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nestabilno vrijeme

Stiže nova promjena vremena: Nakon jučerašnjeg paklenog dana, danas stižu novi problemi

Foto: DHMZ/PIXSELL
1/53
22.06.2024.
u 07:30

"Prvi ovogodišnji toplinski val, ponegdje će nažalost završiti uz grmljavinsko nevrijeme. Tijekom vikenda u naše krajeve dolazi svježiji i vlagom bogatiji zrak zbog čega će temperatura postupno biti u padu i značajno se povećava nestabilnost atmosfere."

Hrvatsku za kraj tjedna, nakon ogromnih vrućina i toplinskog vala koji je vrhunac dosegao jučer, očekuje blago osvježenje i promjenu vremena. Već jučer osjetan je bio pad temepratura i noć je bila ugodnija. Danas će vrućine još popustiti, a vrijeme će biti nestabilno s mogućim pljuskovima i lokalnim nevremenom. Promjenljiva naoblaka očekuje se i u nedjelju te u prvoj polovici sljedećeg tjedna. Temperature će biti između 25 i 30 stupnjeva, uz mogućnost kiše i grmljavine.

U istočnoj Hrvatskoj prvi dio dana bit će većinom sunčan, ali mutan. Popodne, navečer i u noći na nedjelju očekuje se jači razvoj oblaka te lokalni pljuskovi i grmljavina, s mogućim nevremenom, tučom i olujnim vjetrom. U središnjim predjelima bit će mutno zbog prašine u zraku, a poslijepodne i navečer mogući su pljuskovi s grmljavinom. Pokoji lokalni pljusak očekuje se i u Gorskom kotaru. U Dalmaciji će najviše dnevne temperature biti između 31 i 36 stupnjeva, a bit će vedro ili malo oblačno, ali mutno, navodi HRT.

"Prvi ovogodišnji toplinski val, ponegdje će nažalost završiti uz grmljavinsko nevrijeme. Tijekom vikenda u naše krajeve dolazi svježiji i vlagom bogatiji zrak zbog čega će temperatura postupno biti u padu i značajno se povećava nestabilnost atmosfere." upozoravaju iz DHMZ-a. Najveća vjerojatnost za izraženo grmljavinsko nevrijeme je u Slavoniji, Baranji i Srijemu, no značajna vjerojatnost također postoji i u središnjoj Hrvatskoj. 

Foto: DHMZ

DHMZ je izdao niz upozorenja. Narančasto upozorenje zbog iznimno visokih temperatura izdano je za osječku, zagrebačku, riječku, splitsku i kninsku regiju. "Budite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte savjete nadležnih službi", stoji u upozorenju. Žuto upozorenje zbog toplinskog vala izdano je za dubrovačku, gospićku i karlovačku regiju.

Foto: DHMZ

Temperature će u nedjelju biti nešto niže. Očekuje se promjenljiva naoblaka, mjestimice kiša, te mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Puhat će sjeveroistočnjak, a na moru bura i sjeverozapadnjak, u utorak prema jugu jugo.

>>> FOTO Traži se spas od vrućina: U moru ili ispod stabla, s vodom ili sladoledom...

1/51
Ključne riječi

Komentara 1

LO
Lolita3
09:17 22.06.2024.

Da li da se obučemo slojevito ili neslojevito? I kako to da dolaze čaaak "problemi", a ne samo "izazovi" ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije