podnesena žalba na presudu

Za pokušaj spolnog iskorištavanja devetogodišnjeg djeteta dobio dvije godine i šest mjeseci zatvora

zatvor
Miranda Cikotic/PIXSELL/Ilustracija
11.02.2022.
u 13:32

Državno odvjetništvo smatra da je izrečena kazna preblaga jer ne postoje olakotne okolnosti koje opravdavaju izricanje ovako blage kazne te se predlaže strože kažnjavanje okrivljenika - navode u DORH-u.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je 25-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenog teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta u pokušaju te osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci.

- Optuženik je proglašen krivim zbog počinjenog navedenog kaznenog djela u kolovozu 2020. godine u mjestu kraj Čakovca na štetu djeteta rođenog 2011. Za počinjeno kazneno djelo propisana je minimalna kazna zatvora u trajanju od pet godina, a sud je okrivljeniku ublažio kaznu primjenom propisa o ublažavanju kazne. Državno odvjetništvo smatra da je izrečena kazna preblaga jer ne postoje olakotne okolnosti koje opravdavaju izricanje ovako blage kazne te se predlaže strože kažnjavanje okrivljenika - navode u DORH-u.

Ključne riječi

Komentara 2

VE
velma
14:15 11.02.2022.

Ovakve bolesnike treba kastrirat i zatvorit daleko od doticaja sa djecom

MO
modovisisajteMaraschino
13:46 11.02.2022.

a kako komentirati a da se ne dobije karton?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije