zoran milanović:

"Za stanje u Ini neutemeljeno se optužuje Vladu od 2000. do 2003."

\'30.08.2010., Zagreb - U Saboru Republike Hrvatske izglasan je rebalans proracuna sto ga je donijela Vlada Republike Hrvatske s premijerkom Jadrankom Kosor. Zoran Milanovic Photo: Zeljko Hladika/PIXS
Željko Hladika/PIXSELL
09.12.2010.
u 13:19

Postavlja se pitanje zašto MOL-u treba više od 50 posto dionica, koji su mu motivi i zašto Vlada nije učinila sve da zaštiti hrvatske interese, rekao je Milanović

Neka Vlada što prije predloži zakon kojim će svako stjecanje više od 50 posto dionica Ine učiniti ovisnim o odluci Sabora – pozvao je uime SDP-a Zoran Milanović.

– Svako odustajanje od takvog rješenja ili svaka neodlučnost kod nas rađa sumnju da postoji nekakav dogovor s kojim nismo upoznati – nastavio je i ustvrdio da se za stanje u Ini neutemeljeno optužuje Vladu od 2000. do 2003. Postavlja se pitanje zašto MOL-u treba više od 50 posto dionica, koji su mu motivi i zašto Vlada nije učinila sve da zaštiti hrvatske interese – rekao je Milanović.

Pozvao je Vladu da se konačno počne ponašati u nacionalnom interesu i reagira na MOL-ovu ponudu. MOL, prema dostupnim podacima, u ovom se slučaju nije ponio partnerski, upitavši koji je to MOL-ov motiv za stjecanje više od 50 posto dionica, kada i važećim ugovorom između Vlade RH i MOL-a ta mađarska kompanija već ima upravljačka prava u Ini kao da je vlasnik više od 50 posto dionica.

Potom je još jednom prozvao Vladu jer još nije reagirala na MOL-ovu ponudu za kupnju dionica Ine od malih dioničara u cilju preuzimanja većinskog vlasništva nad Inom. No od ponedjeljka Vlada nije učinila i rekla ništa, mi im kažemo da mogu napraviti ono što bi svaka suverena i svjesna vlast učinila u zaštiti nacionalnih interesa, a istodobno ne kršeći uobičajena pravila ponašanja među državama u svijetu i članicama EU – rekao je šef SDP-a.

– A tko god tvrdi da je to nemoguće, da je zabranjeno, da je protivno ovim ili onim pravilima, samo neka pogleda praksu drugih država kada su u pitanju strateški resursi i energetski sektor – zaključio je Milanović.

Ključne riječi

Komentara 2

SV
svnedjelja
18:47 09.12.2010.

milovanovic velei: kaj ocete-da smo mi na vlasti mi bismo bili sve to prodali madjaronima, onak kak smos e i dogovorili po 90 kuna dionicu, ali su nas ovi iz hdz zayebali pa su prodali po 2700 kuna heheheheheehehehe

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
19:27 11.12.2010.

Bez temelja ? Prodali ste INU mađarskoj firmi koja je bila upola manja od INE.Umjesto da je INA kupila MOL i sve takve firme u regiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije