priznale su zločin

Za ubojstvo 12-godišnjakinje u Njemačkoj sumnjiče se dvije djevojčice, bile su poznanice

Ilustracija/Njemačka policija
ILUSTRACIJA/CHRISTIAN MANG/REUTERS
14.03.2023.
u 15:31

Zbog dobi djevojčica, nije izneseno više detalja o tijeku događaja, motivu, kao ni detaljima prije i poslije zločina

Za ubojstvo 12-godišnje djevojčice u njemačkom Freudenbergu, sumnjiče se dvije djevojčice otprilike istih godina. Djevojčica je nestala u subotu navečer kada se vraća kući. Njezino je tijelo pronađeno idući dan. Na konferenciji za medije u utorak, njemačka je policija istaknula kako je osumnjičeno dvoje djece iz njezina kruga poznanika. Dvije su djevojčice, ističe se, priznale da su počinile taj zločin, prenosi Deutsche Welle.

Njemački zakon propisuje da djeca postaju kazneno odgovorna s 14 godina. Budući da su oba osumnjičenika mlađa od te dobi, pravosudni postupci za maloljetnike razlikuju se od kaznenih pravnih postupaka za odrasle.

Video: Za ubojstvo 12-godišnjakinje u Njemačkoj sumnjiče se dvije djevojčice

Dvoje osumnjičenika, dvije djevojčice, predano je na skrb uredu za mlade, rekao je na konferenciji za novinare viši tužitelj Mario Mannweiler. Zbog dobi djevojčica, nije izneseno više detalja o tijeku događaja, motivu, kao ni detaljima prije i poslije zločina. 

Kako smo ranije pisali, zastave u Freudenburgu spuštene su na pola koplja, a u školu koju je djevojčica pohađala stigli su psiholozi. 

– U Freudenbergu smo duboko potreseni i mislima smo s članovima obitelji. U utorak ćemo u gradu izvjesiti zastave žalosti - rekla je gradonačelnica Nicole Reschke.

 

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Cohen
Cohen
16:43 14.03.2023.

Niti su "oba", niti "dvojica", niti"osumnjičenika", nego "obje" i dvije" "osumnjičenICE"

JF
Jure_Francetić
15:42 14.03.2023.

Možete li navesti rodni identitet dviju djevojčica te etničku pripadnost, kako biste udovoljili mojoj znatiželji ? Unaprijed se zahvaljujem !

OP
Ocvali pupoljak
16:34 14.03.2023.

Previše tražis. Jesi čuo za "političku korektnost". Zahvaljujuci tome svijet ne znq da je Švedska među prvima po silovanju 90 posto rade migranti, ili doktori i inženjeri. Ah da napomenem, na kraju čina silovanja žrtva bude mrtva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije