Priznanja HGK

Za uspjeh u poslovanju Zlatna kuna Iveti, VRT-u i Pevecu d.d.

30.06.2014.
u 16:20

Riječ je o prestižnim priznanjima koje HGK svake godine dodjeljuje najuspješnijim tvrtkama ocjenjujući njihovo poslovanje temeljem čak 19 različitih parametara

Gospodarstvo ove županije ušlo je u tunel i nažalost još uvijek se ne nezire svjetlost koja bi nagovjestila izlazak iz njega. Nekih sitnih pomaka ima i zato bi za današnje ozračje mogli reći da je umjereno optimistično - rečeno je jučer na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Bjelovar prilikom dodjele tradicionalnih “Zlatnih kuna”.

Ocjenjivali 19 parametara

Riječ je o prestižnim priznanjima koje HGK svake godine dodjeljuje najuspješnijim tvrtkama ocjenjujući njihovo poslovanje temeljem čak 19 različitih parametara. Za uspjehe ostvarene u prošloj poslovnoj godini vrijedna priznanja jučer su dobile tri tvrtke od kojih sve tri sjedišta imaju u Bjelovaru. U kategoriji malih trgovačkih društava priznanje je pripalo tvrtki Iveta koja se bavi proizvodnjom PVC stolarije. U kategoriji srednjih tvrtki “Zlatnu kunu” osvojila je tvrtka VRT koja se kao što joj i ime otkriva bavi voćarstvom, ratarstvom i trgovinom. Prestižno priznanje u kategoriji velikih tvrtki kao jedino nominiranoj u toj kategoriji pripalo je trgovačkom lancu Pevec d.d. koji nakon uspješno okončanog i u rekordnom vremenu provedenog stečajnog postupka bilježi novi rast i vraćajući povjerenje kupaca i dobavljača iz dana u dan ostvaruje sve bolje rezultate.

Različiti recepti za uspjeh

Ako je suditi prema riječima samih nagrađenih za uspješnost poslovanja u današnjim otežanim uvjetima nema jednostavnog recepta. -Svi koji danas opstaju na tržištu zaslužuju nagrade i priznanja - drži Darko Šket, predsjednik Uprave dioničkog društva Pevec dodajući da je za opstanak nužno svakodnevno donositi teške odluke. Ivan Peček, jedan od vlasnika Ivete, istakao je da je njima u ovim teškim vremenima najviše pomogla izvozna orijentacija kojoj su se više okrenuli nakon ulaska Hrvatske u EU. U tvrtki VRT dobrim rezultatima i uspjehu, kako je to istakao vlasnik i direktor Josip Belošević, najviše je doprinjelo pametno investiranje u kojem su iskoristili i sredstva IPARD fonda.

>> Kovačević: Smanjena nelikvidnost, rak rana osječko-baranjskog gospodarstva

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije