Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Za vikend gusta magla i temperature ispod nule: Izdana upozorenja za tri regije

Zagreb: Gusta magla spustila se na Novi Zagreb
Davor Puklavec/PIXSELL
09.12.2023.
u 07:48

S obzirom na mogućnost smrzavanja kiše i stvaranja snijega, preporučuje se oprez u prometu i dodatna pažnja, posebno u unutrašnjosti.

Umjereno do pretežno oblačno, sunčana razdoblja prijepodne na jugu, a poslijepodne na zapadu. U unutrašnjosti ponegdje magla. U prvom dijelu dana slaba kiša mjestimice na sjevernom Jadranu, a u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj slab snijeg ili oborina na granici snijega i kiše, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod.

Vjetar većinom slab, na Jadranu ponegdje umjerena bura i sjeverozapadnjak, navečer jugo. Najviša dnevna temperatura između 0 i 5, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 8 do 13 °C, piše DHMZ.

Na snazi su i žuta upozorenja za tri regije. Za zagrebačku i osječku zbog guste magle, zbog koje je vidljivost manja od 200 metara. - Budite na oprezu zbog rasprostranjene, lokalno guste magle. Moguć je izraženiji utjecaj na svakodnevne vanjske aktivnosti. Moguć je prekid rada zračnih luka te kašnjenja, kao i otežano prometovanje uslijed izrazito smanjenje vidljivosti, zbog čega putovanja mogu potrajati dulje od uobičajenog - upozorava DHMZ.

Za područje Velebita na snazi je žuti meteoalarm koji označava potencijalno opasno vrijeme zbog jake bure. Najjači udari vjetra 35 čvorova (65 km/h).

VEZANI ČLANCI:

- Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu - piše Državni hidrometeroloroški zavod.

Vremenska prognoza za nedjelju donosi pretežno oblačno vrijeme s kišom koja će se u unutrašnjosti, posebice ujutro, ponegdje smrzavati na hladnom tlu. U višem gorju očekuje se i snijeg. Na Jadranu možemo očekivati lokalno izraženiju oborinu, uz mogućnost grmljavine. Tijekom drugog dijela dana sa zapada dolazi do postupnog smanjenja naoblake, a navečer na kopnu mjestimice može nastati magla.

Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni i južni, dok će na Jadranu prevladavati jako jugo koje će kasnije tijekom dana prelaziti u sjeverozapadnjak i buru, prvenstveno na sjevernom dijelu obale, već u jutarnjim satima, piše DHMZ.

Temperature će biti prilično niske. Najniže temperature kretat će se od -4 do 1 °C, dok će na Jadranu biti nešto toplije, s najnižim temperaturama između 4 i 9 °C. Najviše dnevne temperature bit će hladne, u unutrašnjosti između 2 i 7 °C, dok će na obali dosegnuti vrijednosti od 8 do 13 °C. S obzirom na mogućnost smrzavanja kiše i stvaranja snijega, preporučuje se oprez u prometu i dodatna pažnja, posebno u unutrašnjosti. 

VIDEO Zagreb u jesenskom ruhu: Pogledajte kako magla prekriva istočni dio grada

Komentara 1

MO
montello
09:43 09.12.2023.

hladno je zima je stigla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije