Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREZ! Nemojte postati žrtvom prijevare

Jedna banka upozorava: Ne nasjedajte na lažna obećanja o brzoj zaradi, prevara je sve više

Cyber kriminal sve je češća pojava
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
20.06.2024.
u 11:15

"Upozoravamo klijente da ne prosljeđuju autorizacijske podatke trećim osobama jer na taj način mogu sudjelovati u kaznenom djelu prijevare ili biti žrtvom prijevare" izjavili su iz Zagrebačke banke

Zagrebačka banka upozorava na povećanu aktivnost prevaranata koji putem SMS poruka, Vibera, Whatsappa, društvenih mreža i poziva nagovaraju klijente na ulaganje i trgovinu kriptovalutama obećavajući brzu i laku zaradu.

'Molimo Vas za povećani oprez te da ne nasjedate na obećanja nerealnih zarada, pogotovo ako se od vas zahtijeva da nakon poziva otvorite link dostavljen putem e-maila ili instalirate aplikaciju za udaljeni pristup (npr. Supremo, TeamViewer, LogMeIn, mRemoteNG, MobaXterm) jer će u tom slučaju prevaranti preuzeti kontrolu nad Vašim računalom i/ili mobilnim uređajem" upozoravaju iz ZABA-e.

Kažu da drugim osobama nikad ne treba ustupati:

• broj tokena i kodove koje generira token (OTP/APLI, MAC)

• podatke o karticama (broj kartice, CVV broj)

osobne podatke (preslik podataka s osobne iskaznice, podatke o računima i sl.)

• pristup mobilnom uređaju ili računalu.

POVEZANI ČLANCI:

"Upozoravamo klijente da ne prosljeđuju autorizacijske podatke trećim osobama jer na taj način mogu sudjelovati u kaznenom djelu prijevare ili biti žrtvom prijevare. U slučaju sumnje na prijevaru obratite se Banci odmah radi provjere na broj telefona 01/3789 785 ili na e-adresu zaba@unicreditgroup.zaba." dodali su iz banke.

>> VIDEO Veliki požar u Zaprešiću: Gusti crni dim nadvio se iznad grada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije