gradonačelnik vinkovaca

'Zabrinuti smo zbog najave otpuštanja 80 a možda i 100 djelatnika Hrvatskih šuma'

Hrvatske šume
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
1/2
28.04.2014.
u 11:59

Da je u Vinkovcima prava i sposobna uprava, ona bi otvarala nova radna mjesta i zapošljavala nove radnike, a ne otpuštala jer na našem području su šumski resursi koji imaju potencijal gospodarskog razvitka Hrvatske. Vinkovačka uprava Hrvatskih šuma ima prihod od 70 milijuna kuna - kaže Mladen Karlić

- Povod ove tiskovne konferencije je neugodna vijest koja dolazi iz Hrvatskih šuma, uprave Vinkovci o otpuštanju 80, a možda i 100 djelatnika što će dodatno otežati prilike u našoj županiji gdje je i onako veliki broj nezaposlenih.

Teško mi je prihvatiti da radnike otpušta vinkovačka Uprava koja donosi prihod od 70 milijuna kuna Hrvatskim šumama, što se raspoređuje u Zagrebu drugim upravama koje su u gubitku, a u Vinkovcima malo ostaje - ustvrdio je gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić (na slici dolje), zabrinut za sugrađane.

- Da je u Vinkovcima prava i sposobna uprava, ona bi otvarala nova radna mjesta i zapošljavala nove radnike, a ne otpuštala jer na našem području su šumski resursi koji imaju potencijal gospodarskog razvitka Hrvatske - rekao je Karlić dodajući kako su Hrvatske šume centralizirane tako da u Vinkovcima uopće nemaju svoj račun.

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL

Foto: Goran Ferbežar/Pixsell

U ovoj godini će Hrvatske šume otpustiti možda i 200 radnika, što je potvrdio i povjerenik Hrvatskog sindkata šumarstva u Upravi šuma Vinkovci Krasnodar Sabljić. Ove godine je već otpušteno 120 djelatnika i u Vinkovcima će ih biti još 80 ili 74, ovisno što piše u programu restrukturiranja koji Sindikatu nije službeno u cjelosti predočen.

- Ne želimo prihvatiti otpuštanje djelatnika jer vinkovačka Uprava šuma je među najboljima i donosimo dobit slično kao i Uprava u Delnicama gdje je također najavljeno otpuštanje 120 djelatnika. To je udar na stručne ljude u šumarstvu jer na popisu za otkaz su inženjeri, tehničari i administartivni radnici, pa strahujemo da su u sljedećem koraku na redu obični radnici.

Čudi nas što se najradikalniji potezi povlače upravo u Vinkovcima iako ima prostora za nova zapošljavanja - kaže sindikalni povjerenik Sabljić. On dodaje kako su sindikalisti načuli da će stariji stručni djelatnici biti umirovljeni, a na njihova mjesta će zaposliti ljude iz raznih agencija koji, najčešće, ne znaju poslove u šumarstvu pa ih valja obučavati, što je dodatni trošak u novcu i vremenu.

>>Radnicima Hrvatskih šuma isplaćena stimulacija od jedne kune

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije