intenzivna skrb

Zadar: Djevojci dijagnosticirana meningokokna sepsa

bolnica
Ivo Čagalj/PIXSELL
19.08.2010.
u 09:54

– Djevojka se oporavlja – kazao je dr. Miro Morović koji ističe da je djevojka došla odmah nakon pojave simptoma, odnosno visoke temperature, glavobolje i osipa na tijelu.

ZADAR - Prije nekoliko dana u zadarskoj bolnici hospitalizirana je 18-godišnjakinja iz Zadra kojoj je dijagnosticirana meningokokna sepsa. Potvrdio nam je to dr. Miro Morović, liječnik sa zaraznog odjela zadarske Opće bolnice koji ističe da je djevojka došla odmah nakon pojave simptoma, odnosno visoke temperature, glavobolje i osipa na tijelu te da se djevojka, iako je sada u jedinici intenzivnog liječenja, oporavlja.

Rekao nam je da meningokokna sepsa zna rezultirati i smrtnim ishodom, no da je u ovom slučaju pacijentica došla na vrijeme zatražiti liječničku pomoć.

U posljednjih nekoliko godina na zadarskom području bilo je više slučajeva menigokokne sepse.

Alan Medić, epidemiolog iz zadarskog Zavoda za javno zdravstvo, rekao nam je da je članovima obitelji oboljele djevojke dana profilaksa i da nema novih evidentiranih slučajeva oboljenja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije