OŠTETILA BOLNICU U KORIST POLIKLINIKE

Zadarska liječnica nije uhićena. Dobila zabranu rada, ali viđena je u bolnici?

Op?a bolnica Zadar
Foto: Dino Stanin/PixSell
1/3
29.08.2024.
u 16:03

Doktoricu sam danas vidio na poslu. Kad sam došao u bolnicu vidio sam je kako ide na sastanak u ravnateljstvo bolnice, rekao je dr. Nediljko Jović, zamjenik ravnatelja i glasnogovornik Opće bolnice Zadar

Doktorica iz Zadra, osumnjičena da je kao voditeljica Odjela za oftalmologiju i optometriju Opće bolnice Zadar neosnovano odobravala plaćene dopuste kolegi koji je tijekom tih dopusta obavljao medicinske preglede i zahvate u njenoj privatnoj poliklinici, te da su oštetili bolnicu za 25.000 eura, a poliklinici nepripadno donijeli korist od 55.000 eura, puštena je na slobodu. Potvrdu ove informacije dobio je portal Zadarski.hr nakon upita u bolnici. 

- Doktoricu Suzanu Konjevoda danas sam vidio na poslu. Kad sam došao u bolnicu vidio sam je kako ide na sastanak u ravnateljstvo bolnice. Očito nije više u pritvoru, kako su mediji izvijestili - rekao je za Zadarski.hr dr. Nediljko Jović, zamjenik ravnatelja i glasnogovornik Opće bolnice Zadar. Navode i da je Konjevoda puštena na slobodu u srijedu oko 14.30 sati nakon što je ispitana u zadarskom Županijskom državnom odvjetništvu.

- Protiv osumnjičene nije određen istražni zatvor već je puštena uz mjere opreza, odnosno zabrane obavljanja poslovne aktivnosti - voditeljice Odjela u Općoj bolnici Zadar - potvrdio je portalu  Duško Berović, zamjenik županijskog državnog odvjetnika.

Podsjetimo, provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da je 58-godišnjakinja, kao voditeljica Odjela zdravstvene ustanove u vlasništvu Republike Hrvatske, a ujedno i vlasnica privatne poliklinike zajedno s  59-godišnjim hrvatskim državljaninom, liječnikom zaposlenom na istom Odjelu, a ujedno i zaposlenikom navedene privatne poliklinike, u periodu od početka 2019. godine do kraja 2023. godine zajednički i dogovorno u nakani da za sebe i navedenu privatnu polikliniku pribave nepripadnu imovinsku korist na štetu zdravstvene ustanove u vlasništvu RH postupali na način da je osumnjičena kao voditeljica Odjela neosnovano i neutemeljeno odobravala osumnjičenom višekratno plaćene dopuste iako svjesna, da isti na to nema pravo, za koje vrijeme je osumnjičeni obavljao prethodno zakazane medicinske preglede i zahvate u njezinoj privatnoj poliklinici. Tako neosnovani plaćeni dopusti su 59-godišnjaku obračunati i plaćeni prilikom obračuna plaće, na štetu zdravstvene ustanove u vlasništvu RH.

POVEZANI ČLANCI:

Jednako tako utvrđeno je da su osumnjičenici za vrijeme radnog vremena u zdravstvenoj ustanovi, obavljali zdravstvene preglede i operacijske zahvate u privatnoj poliklinici u vlasništvu 58-godišnjakinje te da su višekratno u poslovnu dokumentaciju o prisutnosti na radu upisivali neistinite podatke o prekovremenom radu, pri čemu su dio neosnovano upisanih dana i radnih prekovremenih sati odradili u privatnoj poliklinici u vlasništvu 58-godišnjakinje.

Postupanjem na navedeni način osumnjičeni su izravno sebi pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od gotovo 25 000 eura, a za koji iznosu su ujedno i oštetili zdravstvenu ustanovu u vlasništvu RH. Privatnoj poliklinici je pribavljena protupravna imovinska korist u iznosu od preko 55 000 eura.

- Protiv osumnjičenih osoba, nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava te je 58-godišnjakinja predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske - naveli su jutros iz policije. 

>> VIDEO Odlazak Ričarda sa sjednice gradskog vijeća

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ričard
Ričard
16:47 29.08.2024.

10 godina prekasno, to se tribalo delati prije ulaza u EU, sad ili toleriraj lopovluk, ili ti doktori odoše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije