ZADAR

Uhićena liječnica: Umjesto u bolnici preglede obavljala u privatnoj poliklinici?!

Ilustracija
Dusko Jaramaz/PIXSELL
29.08.2024.
u 12:00

Privatnoj poliklinici pribavljena je protupravna imovinska korist u iznosu višem od 55.000 eura. Protiv osumnjičenih osoba nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava te je 58-godišnjakinja predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske, Službe kriminalističke policije, Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana u dobi od 58 i 59 godina kojim je utvrđena osnovana sumnja na počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva. Riječ je o zlouporabi položaja i ovlasti i krivotvorenju službene ili poslovne isprave.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 58-godišnjakinja, kao voditeljica odjela zdravstvene ustanove u vlasništvu Republike Hrvatske, a ujedno i vlasnica privatne poliklinike s 59-godišnjim hrvatskim državljaninom, liječnikom zaposlenom na istom odjelu, a ujedno i zaposlenikom navedene privatne poliklinike, u razdoblju od početka 2019. godine do kraja 2023. godine zajednički i dogovorno u nakani da za sebe i navedenu privatnu polikliniku pribave nepripadnu imovinsku korist na štetu zdravstvene ustanove u vlasništvu RH postupali na način da je osumnjičena kao voditeljica odjela neosnovano i neutemeljeno odobravala osumnjičenom višekratno plaćene dopuste iako svjesna da liječnik na to nema pravo, za koje je vrijeme osumnjičenik obavljao prethodno zakazane medicinske preglede i zahvate u njezinoj privatnoj poliklinici. Tako neosnovani plaćeni dopusti 59-godišnjaku su obračunati i plaćeni prilikom obračuna plaće, na štetu zdravstvene ustanove u vlasništvu RH.

VEZANI ČLANCI

Jednako tako utvrđeno je da su osumnjičenici za vrijeme radnog vremena u zdravstvenoj ustanovi obavljali zdravstvene preglede i operacijske zahvate u privatnoj poliklinici u vlasništvu 58-godišnjakinje te da su višekratno u poslovnu dokumentaciju o prisutnosti na radu upisivali neistinite podatke o prekovremenom radu, pri čemu su dio neosnovano upisanih dana i radnih prekovremenih sati odradili u privatnoj poliklinici u vlasništvu 58-godišnjakinje.

Postupanjem na navedeni način osumnjičeni su izravno sebi pribavili  protupravnu imovinsku korist u iznosu od gotovo 25.000 eura, za koji su iznos ujedno i oštetili zdravstvenu ustanovu u vlasništvu RH. Privatnoj poliklinici pribavljena je protupravna imovinska korist u iznosu višem od 55.000 eura. Protiv osumnjičenih osoba nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava te je 58-godišnjakinja predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Ključne riječi

Komentara 33

Avatar kozorog
kozorog
13:19 29.08.2024.

zato slovenci izbacuju privatnike iz javnog sektora, odluči se gdje si. ne može na dvije stolice, nije fer prema javnom novcu. uostalom, nek se studij počne plaćati, pa ćeš s diplomom birati. sve dok država plaća ima pravo i uvjete postavljati. ovo besplatno nas sve više košta. studenti se tove u studentskim kuhinjama, uz tolike subvencije. znanje u rangu prosječnog srednjoškolca iz kine.

Avatar marlony
marlony
14:16 29.08.2024.

Ima takvih hrpa! Naruči te na listu čekanja za 6 mjeseci ali kod istog doktora možeš sutra doći u privatnoj ordinaciji !!!!

LE
Levanto
12:46 29.08.2024.

A da je malo pročeprkati onda bi možda zdravstvo drugačije disalo. Ima svašta, a najmanje casnih ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije