GRADSKI VIJEĆNIK

Incident na Dugom otoku: Zadarski gradski vijećnik dobio opomenu pred otkaz

Svečano otvorena Providurova palača - zadarska kuća kulture
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/3
28.08.2024.
u 16:13

Večernji list je od zadarske policije zatražio rezultate toksikološke analize i rečeno nam je da još nisu stigli

Zadarski gradski vijećnik Mate Lukić (HSP) dobio je opomenu pred otkaz zbog incidenta u kojem je sudjelovao krajem srpnja, kada je na Dugom otoku, kao čuvar prirode Javne ustanove Natura Jadera, izazvao zapaljenje službenog automobila. Portal Zadarski.hr navodi i da je ravnatelj Damir Perić, na temelju izvještaja svih nadležnih tijela, donio odluku o opomeni pred otkaz za Matu Lukića zbog kršenja radne discipline i Zakona o radu. - Kako se ne radi o odgovornosti za kazneno djelo, mi smo ravnateljev prijedlog prihvatili, što znači da Lukić nije suspendiran, ali će morati nadoknaditi počinjenu štetu na službenom automobilu u iznosu od oko četiri tisuće eura. Iduće kršenje radnih obveza moglo bi ga koštati otkaza ugovora o radu. Da je u pitanju kazneno djelo, o tome bi odluku donijelo Upravno vijeće i Lukić bi vjerojatno bio suspendiran, odnosno razmatrala bi se mogućnost otkaza ugovora o radu – kazao im je prof. dr.sc. Zoran Šikić, predsjednik Upravnog vijeća Nature Jadere.

Portal podsjeća da je Lukić medijima objašnjavao kako se usred noći našao u situaciji ugroze uslijed zapaljenja službenog automobila dok je obavljao svoju rendžersku dužnost i da je, kako navodi portal, 0,80 promila koji su mu navodno izmjereni, rezultat konzumacije nakon, a ne prije nesreće. Večernji list je od zadarske policije zatražio rezultate toksikološke analize i rečeno nam je da još nisu stigli, a ovo je prijava koju je podnijela policija: 

- Zadarska policija je 34-godišnjaku izdala tri prekršajna naloga. Jedan je za izazivanje prometne nesreće, drugi je zato što mu je istekla vozačka dozvola, a treći zato što je konzumirao alkohol nakon prometne nesreće - istakla je glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin

 

GALERIJA Pogledajte kako izgledaju požarišta nakon borbe s buktinjom u Žrnovnici i Donjem Sitnom
Svečano otvorena Providurova palača - zadarska kuća kulture
1/19

Komentara 2

VR
vruljica
16:34 28.08.2024.

Profil političara u ovoj državi. Polupismen, neradnik, uhljeb, alkoholičar ili narkoman. Ne može složiti poštenu rečenicu a vladao bi državom. Fuj!

NO
Nordik
16:22 28.08.2024.

Opet alkohol i promet, jel auto na dražbi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije