Damjan Draganić iz Hotel & Spa ladera Zadar, ukupni je pobjednik kuharskog kupa Zlatna jabuka što se već devetu godinu održava u Vinkovcima u organizaciji Udruge kuhara vukovarsko-srijemske županije i Hrvatskog kuharskog saveza održava u Vinkovcima pod nazivom Zlatna jabuka.
Na ovogodišnjoj Zlatnoj jabuci natjecalo se 11 ekipa iz cijele Hrvatske koji su morali pokazati vrhunsko umijeće u spravljanju jela u tri kategorije - svečanoj hladnoj plati, toplom jelu i desertu, a ocjenjivao se sklad, boja, kompozicija, kreativnost, sklad okusa, složenost pripreme.
Sve pripravljene vrhunske kulinarske delicije gosti u dvorani Barun Trenk mogli su kušati i dati svoj sud. U kategoriji svečane hladne plate pripremljene od ramsteka sa svježim sirom i povrćem za 12 osoba prilagođeno posluživanju s buffet stola, prvo mjesto osvojio je Mladen Habunek, Vindija d.d. Varaždin, od toplih jela s prilogom pripremljeno od svinjskog buta uz kombinaciju gljiva i kukuruza, prvo mjesto osvojio je Stjepan Franjić, Restoran Aquarius, Bošnjaci, a najbolji desert od jabuka i orašastih plodova s tijestom spravio je Damnjan Draganić Hotel & Spa ladera Zadar koji je ujedno i ukupni pobjednik Zlatne jabuke.
Drugo mjesto je osvojio Mladen Habunek, Vindija d.d. Varaždin, a treće Stjepan Franjić Bistro-pizzeria Aquarius Bošnjaci.
>>Vinkovci ugošćuju 250 najboljih hrvatskih kuhara i slastičara