oformili stranku

Zagorski zet, šeik Faress, krenuo u borbu za mir u Siriji

šeik, sirija
Foto: Hassan Haidar Diab
1/8
26.01.2014.
u 12:00

Rat u Siriji mora stati. Učiniti ćemo sve da završimo patnje našeg naroda, kazao je za Večernji list šeik Fares Al-Salamo Al-Tayy

Nakon što je postalo izvjesno kako će pregovori u Ženevi između sirijske oporbe i režima završiti neuspjehom, te je sigurno kako će se rat i patnje sirijskog naroda nastaviti, reagirala je oporba koja djeluje unutar Sirije. Naime, više od 28 sirijskih oporbenih stranaka, iz svih krajeva Sirije te različitih vjera kršćana, alavita, druza, Kurda i sunita, koji su se udružili u koalicijske snage Nacionalnog demokratskog saveza za mirnu promjenu, u najjaču opozicijsku stranku koja djeluje unutar Sirije, sastali su se u Damasku, u hotelu Dama Rose, na skupu koji će trajati tri dana gdje će dogovoriti platformu i alternativu u slučaju neuspjeha u Ženevi.

- Rat u Siriji mora stati. Učiniti ćemo sve da završimo patnje našeg naroda, kazao je za Večernji list jedan od suosnivača i predstavnik te koalicije u Europi, hrvatski zet, Sirijac s njemačkom putovnicom, šeik Faress Al-Salamo Al-Tayy, hrvatskoj javnosti poznat po izgradnji velikog dvorca, nalik na dvorac iz 1001 noći, u srcu Zagorja.

- Ovaj je skup izuzetno važan jer na njemu sudjeluju svi vjerski vođe te vođe plemena. Dogovaramo kako i na koji način riješiti ovaj okrutni rat. Sirijski problem mora biti sirijski i biti riješen među samim Sirijcima, istaknuo je šeik Faress napominjući kako pod hitno treba zaustaviti dolazak džihadista u Siriju koji su po njegovom mišljenju nanijeli najviše zla sirijskom narodu i Siriji.

- Do sada su Sirijcima bile strane vjerske podjele. Živio sam i odrastao, kao i mnogi Sirijci, u vjerskoj toleranciji. Moja baka, s majčine strane, iz najvećeg je kurdskog plemena, dok je moj pradjeda, s tatine strane, kršćanin. Nitko nikada nije pitao za vjeru. Danas, zbog vjere i u ime vjere ubijaju i time se mi nećemo pomiriti, zaključio je šeik Faress koji se nada, a i vjeruje kako će patnje sirijskog naroda biti brzo okončane.

>>Kerry poručio: Obama nije isključio vojni udar na Siriju

>>Fotograf AP-a priznao da je lažirao fotografiju iz Sirije

Komentara 6

DU
Deleted user
19:03 26.01.2014.

Gdje je taj dvorac u srcu Zagoria?

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
19:13 26.01.2014.

Lepetije lepetije Sirije zelene Sirije zelene Sirije zelene ..

XA
xaron
19:26 26.01.2014.

Evo sad smetaju jihadisti u Siriji, a nisu nam smetali u BH gdje su ucestvovali u masovnim ubistvima naših ljudi. Neka jihadista u Siriji, tamo ima i Al Qaide, Hezbollaha... te se oni tamo tako lijepo međusobno tuku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije