Konačno dogovor

Zagorskim srednjoškolcima osiguran besplatan prijevoz

Prijevoz
Mladen Mandić
30.09.2012.
u 14:31

Prijevoznici će sufinancirati 17 posto cijene karte, dok je ostatak na Ministarstvu i Županiji

Konačno je postignut dogovor između krapinsko - zagorske županice Sonje Borovčak i predstavnika prijevoznika o prijevozu zagorskih srednjoškolaca, za koje će tako od 1. listopada, odnosno od ponedjeljka prijevoz do škole biti besplatan. Uz sufinanciranje 75 posto cijene mjesečne učeničke karte od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Županija će sufinancirati autobusni prijevoz u visini od četiri posto, a željeznički prijevoz u visini od 12,5 posto cijene karte, dok su autobusni prijevoznici pristali sufinancirati prijevoz učenika sa 17 posto.

 Uključiti gradove i općine

 - Pozivam općine i gradove da preuzmu na sebe sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca sa svojeg područja sa četiri posto za autobusni te s 12,5 posto za željeznički prijevoz - rekla je županica Borovčak, objasnivši, da će se na kraju sljedećeg mjeseca, ukoliko do tada prijevoz učenika ne budu sufinancirale sve općine i gradovi, to već nekako riješiti. - Jedno je sigurno, više se neće prelamati preko leđa roditelja - dodala je Borovčak. Ipak, iznosi koji su roditelji za karte morali platiti u rujnu, neće im se vratiti. Znakovito je, da je ni pola sata prije priopćenja o dogovoru županice i prijevoznika, stiglo i priopćenje Anđelka Topolovca, načelnika Radoboja i predsjednika županijskog HNS-a, u kojem proziva županicu, tvrdeći da bi se u zajedničkom dogovoru moglo iznaći rješenje da se srednjoškolcima osigura besplatan prijevoz, a zasmetalo ga je izostavljanje preostalih članova vladajuće koalicije iz dogovora.

 Neozbiljno ponašanje

 Kada smo mu rekli da je dogovor oko prijevoza postignut, pozdravio je to, međutim: - Netko se tu ponaša kao da se mala djeca igraju. Trebao je biti održan načelnika i gradonačelnika gdje bismo zajednički i vjerojatno prije došli do rješenja. To je neozbiljno ponašanje - zaključio je Topolovec, dodavši, da će unatoč dobroj vijesti o dogovoru oko prijevoza, predsjedništvo njegove stranke sastati i raspravljati o koaliciji.     

Komentara 1

LU
ludva
13:38 02.10.2012.

besplatno ovo. besplatno ono..bla bla bla.. sve na kraju plaćate vi... a gdje će se djeca zaposliti kad završe školu..??. pravac burza... Bogu na slavu,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije