ZABRANA PROLASKA LAVROVU

Zaharova: S ruske strane neće biti željeznih zavjesa, vaša je greška što ste previše sebični

Russian Foreign Ministry Spokeswoman Zakharova gives press briefing
Foto: Russian Foreign Ministry/NEWSCOM
1/2
06.06.2022.
u 09:15

Europska unija je ta koja zavjesom zagrađuje Rusiju. Vaše su greške što ste previše sebični, što mislite da ste u središtu svijeta, da osim vas nema drugih naroda na svijetu. Nemate moralno pravo nekoga nečemu naučiti, rekla je Zaharova

Zemlje koje graniče sa Srbijom zatvorile su jedinu zračnu rutu za zrakoplov Sergeja Lavrova koji je trebao poletjeti za Srbiju. Rusko izaslanstvo trebalo je održati razgovore u Beogradu, no zemlje članice EU i NATO-a zatvorile su zračni prostor, rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova za talijanski televizijski kanal La7 komentirajući zabranu prolaska ruskom šefu diplomacije koji se danas treba sastati sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem. 

– Na kraju krajeva, neće biti željeznih zavjesa s naše strane, ne morate brinuti. Europska unija je ta koja zavjesom zagrađuje Rusiju. Vaše greške su to što ste previše sebični, što mislite da ste u središtu svijeta, da osim vas nema drugih naroda na svijetu. Nemate moralno pravo nekoga nečemu naučiti – rekla je Zaharova. 

Naime, Bugarska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora zatvorile su svoj zračni prostor za zrakoplov s ruskim ministrom koji je danas trebao doći u Srbiju u dvodnevni posjet.

Kremlj je prošlog tjedna najavio posjet Lavrova Beogradu 6. i 7. lipnja , a glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova na brifingu za medije rekla je da će se šef ruske diplomacije sastati s predsjednikom Srbije, ministrom vanjskih poslova, predsjednikom Skupštine i srpskim patrijarhom.

– Planirano je da teme razgovora sa srpskim dužnosnicima budu politička i ekonomska suradnja Rusije i Srbije te "druga aktualna pitanja međunarodne politike – rekla je tada Zaharova.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Le-Freak
Le-Freak
10:04 06.06.2022.

Jos jedan ruski general jucer rikno i oplodio ukrainsku zemlju.

MO
moreplovac
09:55 06.06.2022.

Pa može direktno iz svemira doći. Dojahati na jednoj od čuvenih hipersončnih raketa.

TM
trade_mark
10:28 06.06.2022.

"vaše su greške što mislite da osim vas nema drugih naroda na svijetu..." pa nek tvoj sergej putuje u srbiju preko prijateljske kine i onda preko afrike drito u begeš. u čemu je problem, marija? usput, prvog partnera ste si našli. srbija ne može sama sebi pomoći a kamo li nekom drugom. potpuna panika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije