DONESENA ODLUKA

Zahtjev za članstvo: Možemo! predao kandidaturu za pristup Europskoj zelenoj stranci

Zagreb: Sandra Benčić o izbornim zakonima, porezu na ekstraprofit, skandalu na Svetom duhu i napadima iz Srbije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
23.05.2023.
u 10:03

Nakon predaja službenih zahtjeva za članstvo, EZS će sukladno internoj proceduri napraviti evaluaciju tih zahtjeva. Konačna odluka o punopravnom članstvu bit će donesena u siječnju 2024. godine.

Stranka Možemo! jučer je donijela odluku o pristupanju Europskoj zelenoj stranci (EZS). Skupština stranke odluku je donijela nakon višegodišnje suradnje s ostalim zelenim strankama, kao i samom Europskom zelenom strankom (EZS). Kandidatura je predana ususret predstojećim izborima za Europski parlament.

Platforma Možemo! predala je zahtjev za članstvo u EZS-u kao stranka zeleno-lijeve političke orijentacije. Također, u priopćenju je navedeno da će stranka unutar europske zelene obitelji zastupati vrijednosti zeleno-lijeve politike. 

VEZANI ČLANCI: 

Nakon predaja službenih zahtjeva za članstvo, EZS će sukladno internoj proceduri napraviti evaluaciju tih zahtjeva. Konačna odluka o punopravnom članstvu bit će donesena u siječnju 2024. godine, na redovnom kongresu EZS-a. Platforma Možemo! će do tada djelovati kao kao članica kandidatkinja, napisali su u priopćenju koordinatori stranke Sandra Benčić i Tomislav Tomašević.

VIDEO: Gradonačelnik Tomašević prokomentirao podijeljene otkaze na Svetom Duhu

Komentara 1

Avatar Cornelius
Cornelius
13:22 23.05.2023.

Ma naravno, zakaj da lupetaju samo po Hrvatskoj, kad mogu blebetati i po Europi. Sutra bude EU proglasil praznikom dan kad te spodobe uđu u tu sektu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije