SNIMKA iz 1976.

Zalupio vrata: Pobočnik Titu prikliještio ruku u Švedskoj!

josip broz tito
YouTube Screenshot
29.09.2013.
u 22:00

Bivši doživotni predsjednik SFRJ umalo je teže ozlijeđen nakon što mu je pobočnik vratima automobila prikliještio ruku

I da se velikim vođama znaju događati najobičnije nezgode, svjedoči snimka Titova posjeta Švedskoj iz 1976. godine koju je na YouTubeu objavio RadioGbg.

Bivši doživotni predsjednik SFRJ tom je prigodom umalo teže ozlijeđen nakon što mu je pobočnik vratima automobila prikliještio ruku. Neoprezni vojni dužnosnik izašao je s mjesta suvozača te zatim otvorio stražnja vrata kako bi iz vozila izašao i Josip Broz. Čim je Tito stao na zemlju, pobočnik je okrenuo leđa te zalupio prednja vrata automobila. Nije primijetio da se jednako neoprezan Tito pri izlasku lijevu rukom djelomično oslonio na prednja vrata.

Tek kad je maršal vrisnuo od bola, ađutant se okrenuo i shvatio što je učinio. Brzo je otvorio vrata i oslobodio Titove prste. Vođa mu je nakon toga uputio prijezirni pogled, a zatim se okrenuo i otišao pozdraviti s domaćinima, švedskim premijerom Olofom Palmeom i njegovom suprugom.

>>Jovankina želja: Pokopajte me uz Tita u Kući cvijeća!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije