NAJVEĆI GRADSKI PROJEKT

Započinje bjelovarska aglomeracija, a koštat će 260 milijuna kuna

Foto: Ivona Ćuk
1/3
15.05.2020.
u 19:29

Rok završetka radova je najkasnije do ožujka 2023. godine

Na bjelovarskom području uskoro kreće pothvat zvan aglomeracija, dugo najavljivan projekt vrijedan nešto više od 257 milijuna kuna kojim će se poboljšati vodnokomunalna infrastruktura grada Bjelovara i okolice.

Po završetku projekta tako bi na tom području trebalo biti omogućeno 20-ak kilometara nove i rekonstruirane mreže u vodoopskrbi i oko 19 kilometara rekonstruirane i nove mreže u odvodnji. U skladu s tim, danas je na Križevačkoj cesti u Bjelovaru održana konferencija za medije kojoj su prisustvovali predstavnici Grada Bjelovara, Hrvatskih voda, Vodnih usluga d.o.o., predsjednik Gradskog vijeća Grada Bjelovara, načelnik Rovišća, saborski zastupnici te ministar zaštite okoliša i energetike, Tomislav Ćorić, u pratnji državnog tajnika.

"Počinje najveći projekt u povijesti Bjelovara – bjelovarska aglomeracija. Potpisan je ugovor s izvođačima radova, zajednicom ponuditelja koju čine Koming d.o.o. iz Koprivnice, Brana d.o.o. iz Virovitice i Bistra d.o.o. iz Đurđevca. Aglomeracija je projekt koji će dignuti pristup građanima komunalnoj infrastrukturi 21. stoljeća, dakle kanalizacijskoj mreži na 75 posto. Kad tome pridodamo to da su Vodne usluge podignule vodnu pristupačnost na skoro sto posto, mislim da je Bjelovar jedan od rijetkih gradova koji ima zadovoljavajuću komunalnu infrastrukturu, a ovim projektom će to zasigurno biti i više. Ovo je velik dan za naš grad, 260 milijuna kuna je velik posao i tu će sigurno biti mjesta i za bjelovarske izvođače", kazao je danas gradonačelnik Dario Hrebak, poručivši kako je unatoč padu gospodarstva ovaj projekt razlog za optimizam.

"Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Bjelovar“, rekonstruirat će se vodovod u 18 gradskih ulica s rekonstrukcijom postojećih kućnih priključaka, izgraditi nova vodovodna mreža u Općini Rovišće, izgraditi nove mreže odvodnje u dijelu bjelovarskih ulica i nekih prigradskih naselja te rekonstruirati postojeći ulični cjevovodi u samom središtu grada, uključujući i korzo.

Ugovor o ustupanju radova na izgradnji i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe i odvodnje potpisan je danas između Vodnih usluga i zajednice ponuditelja, a čitav projekt vrijedi 257.472.888,75 kn, od čega Europska unija bespovratno sufinancira u iznosu od 47.681.299,53 kune dok ostatak sufinanciraju Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode te Vodne usluge d.o.o. Bjelovar. Rok završetka radova je najkasnije do ožujka 2023. godine.

"260 milijuna razloga za optimizam jest u realizaciji aglomeracije Bjelovar – Rovišće i svaki priključak na vodoopskrbu i odvodnju je pobjeda Hrvatskih voda i svih nas zajedno jer će standard života naših građana biti uvećan. Svaka nova dionica koja će biti odrađena veseli i sve nas skupa učvršćuje u uvjerenju da će gospodarski oporavak Hrvatske 2021. godine biti i veći nego što je to prognozirano", rekao je danas u Bjelovaru ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Komentara 1

Avatar MichelleUI89
MichelleUI89
21:11 15.05.2020.

w​w︆︅​w​​​︆︅.︆︅​​Ki︆︅︆︅s︆︅​sto​k​​.​c​​o︆︅​m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije