Veliki jubilej

Završena svečanost obilježava​nja Dana državnosti u Vukovaru

Dan državnosti 2011. (1)
Marko Mrkonjić/Pixsell, Goran Ferbežar/Pixsell
25.06.2011.
u 22:25

Sada se trebamo okrenuti budućnosti, rekao je predsjednik Josipović a premijerka Kosor istaknula je da su branitelji i dalje naš ponos

Koncertom Vukovar u srcu, Simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske i klape Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice, koji je održan u dvorištu Dvortca Eltz u Vukovaru je večeras završeno svečano obilježavanje Dana državnosti RH. Koncertu u Vukovaru nazočila je premijerka Jadranka Kosor, predsjednik Sabora, brojni ministri i uzvanici ali ne i predsjednik RH Ivo Josipović koji je odmah poslije svečane promocije časnika i dočasnika u vojarni 204. Vukovarske brigade otišao put Zagreba. Na ovogodišnjoj svečanoj promociji polaznika vojnih škola obilježen je završetak vojne izobrazbe za 379 polaznika iz Hrvatske i inozemstva. - Hrvatska danas nije ista kao što je bila na početku, prije 20 godina. Ne samo zbog rata koji je razorio našu domovinu nego i zbog svih promjena koje su se dogodile kao što su demokracija, ljudska prava, međunarodni položaj RH, odnosi sa susjedima, rekao je predsjednik Josipović dodajući da unatoč svim tim naporima i velikom napretku još uvijek nismo savršeno društvo. - Nismo postali savršeno društvo te nas čekaju još mnoge reforme. Ovo je trenutak da se uz sjećanje na prošlost okrenemo i budućnosti, da vidimo koja je naša vizija, gdje vidimo Hrvatsku u suvremenom svijetu, istakao je Josipović. Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor čestitala je svim građanima i građankama Dan državnosti istakavši da poslije puta koji je Hrvatska prošla u proteklih 20 godina moramo biti ponosni i visoko uzdignuoga čela. - U mislima na sve hrvatske viteze koji su dali živote za domovinu, moramo biti ponosni na 20 godina hrvatske samostalnosti. Demokratske, prosperitetne Hrvatske, uskoro 28. članice europske obitelji ne bi bilo bez žrtve hrvatskih branitelja koji su obranili i oslobodili voljenu domovinu. Oni su uzor i ponos jer su izgradili čvrst temelj svih naših uzleta, rekla je Kosor dodajući da je u pregovorima za pristupanje EU pokazana posebna odlučnost kao i da je moguće usvajati najviše standarde i provoditi složene reforme. - Nismo odustajali ni kad se činilo da smo od cilja vrlo daleko, jer smo znali da svi zahtijevni poslovi prilagodbe imaju za cilj bolji život građana Hrvatske, istaknula je Kosor.

Komentara 66

PR
prečko
08:44 26.06.2011.

na žalost mnogi građani hrvatske nisu imali sa čime slaviti, a prema tome ni što!\"

OB
-obrisani-
09:27 26.06.2011.

kamočedo - bolje ti pripem´ traktor zetor, uskoro sledi nova traktorijada prema zeti, pobedniku pripada orden znamenji spasioca vascelog srpstva

OB
-obrisani-
03:16 26.06.2011.

NOVINARKA I MUZIKANT na vrhu drzave ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije