Apel Glinjanina

Završio sam školu uz svijeće, a 8 godina ne mogu dobiti posao

\'SIS...030412...GLINA...SASA FERENCEVIC...DRZI RADNU KNJIGU...NA STOLU BATERIJE I SVIJE?E ZA RASVJETU U KU?I U KOJOJ JE ISKLJU?ENA STRUJA.\'
Tadija Odić/VLM
10.05.2012.
u 12:30

Za stalni posao treba veza, kaže Saša čiji se život zbog očeva kredita pretvorio u dug

Posao i redovita plaća trebaju Glinjaninu Saši Ferenčeviću (26), nezaposlenom elektroinstalateru da doslovno može preživjeti. U potresnom e-mailu koji je uputio na adresu Večernjeg lista napisao  je da je presiromašan i da  tako ne može dalje živjeti. Sašu smo pronašli u njegovu domu, u Salškoj ulici br. 1, kući najbližoj gradskom odlagalištu smeća u Glini.

Mama ih napustila

– Osnovnu i srednju školu mlađi brat i ja završili smo uz svijeće i kupanje u lavoru. Davne 2000. godine zbog neplaćanja računa isključena nam je struja, a kasnije i voda. U  nevolje smo upali zbog kredita koji je, pronašavši adresu kreditora na stupu javne rasvjete, otac podigao za plaćanje svadbe najstarijeg brata Dražena. Otac Josip nije dobro izračunao ratu i  3000 kuna braniteljske mirovine s dodatkom za 40% invaliditeta nije dovoljno za otplatu kredita, komunalije i prehranjivanje obitelji. Mama nas je ostavila. Otac, mlađi brat Dino koji sada ima 22 godine i nezaposleni je vozač građevinskih vozila te ja živimo od 500 kuna koje preostaju nakon plaćanja rate za kredit i povremenog rada na crno na svim poslovima koje možemo dobiti – kaže Saša Ferenčević.

Samo 11 mjeseci staža

Od završetka srednje škole Saša je u radnoj knjižici sakupio 11 mjeseci radnog staža radeći na zamjenama. Stalni posao nije dobio, iako je poslao više od stotinu prijava na  natječaje i otvorio profil na portalu Moj posao.

–  Za stalni posao treba veza koju ja nemam, i nitko me neće iako govorim i engleski i talijanski jezik. Prihvatio bih  bilo kakav  posao. Presiromašni smo i ovako dalje ne mogu živjeti, kazuje Saša Ferenčević koji želi samo posao.

Komentara 2

BV
bvalen16
13:12 10.05.2012.

Lijepa naša domovino....u što su te to pretvorili \"domoljubi\"??

MA
marmont
16:29 10.05.2012.

Nije lako naći dobro plaćeni posao u struci.Ali,nemoguće je da se za 8 godina ne može naći kakav takav posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije