Razbojništvo kod Đakova

Zbog 22.000 kuna pretukli starca koji je na koncu podlegao ozljedama

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
27.01.2017.
u 13:01

Policija je uhitila muškarce od 39 i 34 godine te 50-godišnju ženu. U selu pričaju kako je žrtva par dana ranije prodala zemlju pa vjeruju kako su i oni to znali

Šimun Vladić (84) začuo je kucanje na vratima svoje kuće u Budrovicma nadomak Đakova i otvorio vrata te noći 24. listopada lani. Nije ni slutio da će ga trojac kojega je ugledao na vratima pretući, opljačkati, a na koncu i stajati života jer je 1. prosinca preminuo u osječkoj bolnici. Točno tri mjeseca kasnije, policija je uhitila muškarce od 39 i 34 godine te 50-godišnju ženu koje se sumnjiči za to monstruozno razbojništvo. Predani su pritvorskom nadzorniku.

Nesretni starac im je sam otključao vrata, a oni su ga odmah napali i zatražili. Odvukli su ga, kako nesluženo doznajemo, u podrum, zavezali i pretukli. Starac im je potom, u strahu za život, dao sav novac koji je imao u kući. Ukrali su mu, otkrivamo, 2650 eura i 2500 kuna ili, preračunato u kune, ukupno oko 22.400 kuna, a odnijeli su i bankovne kartice te pištolj.

– Šimun je par dana ranije prodao neku zemlju pa smo svi mi u selu vjerovali kako su razbojnici znali da ima toliko novca u kući – pričaju nam mještani. Šimun Vladić bio je prije rata direktor nekada poznate đakovačke tvrtke Geli i prepoznatljivo lice u svojoj okolini.

– Nije nam samo jasno zašto su ga baš toliko morali mučiti, preplašeni čovjek te dobi bi im sigurno i bez toga dao novac – pitaju se u selu. Točne okolnosti zločina, kao i motiv policija nam u petak, pak, nije mogla otkriti.

– Bilo je to vrlo opsežno kriminalističko istraživanje. Dio osumnjičenih je od ranije poznat policiji, po sličnim kaznenim djelima, a inače su sve troje iz druge, Brodsko-posavske županije – izvijestio je Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske. Je li nesretni Šimun poznavao razbojnike, s obzirom da im je otvorio vrata, Premec nije mogao otkriti.

Ukupno 24 razbojništa zbila su se lani u osječko-baranjskom kraju, što je deset manje u usporedbi s 2015.

– Od ta 24, razriješeno je 21 ili 87,5 posto, što je velika razriješenost – zaključuju u policiji. 

>> Maskirani razbojnik nakon pljačke trgovine, policajca ozlijedio nožem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije