survivor podgora

Zbog blokiranog računa općine blokiran promet u Podgori

podgora prosvjed (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/8
03.04.2012.
u 10:14

Općina plaća odštetu vlasnicima zemljišta na kojemu je kamp iako ga koristi hotel čiji je vlasnik država. "Promijenite zakon!" poručuje načelnik Općine Ante Miličić

Tata, zašto nema struje, jedan je od transparenata s kojima su na Jadransku magistrali jutros izašli mještani Podgore kako bi na pet minuta blokirali promet jadranskom magistralom da upozore na bezizlaznu situaciju u kojoj se našla njihova Općina kojoj je blokiran račun zbog odštete vlasnicima zemljišta na kojem je izgrađen auto kamp Doli. 

Jake policijske snage osiguravale su prosvjed kojega je Ministarstvo unutarnjih poslova zabranilo, ali tijekom kratkotrajne obustave prometa nije bilo incidenata. Načelnik Općine Ante Miličić pozvao je ljude na razlaz smatrajući kako su skrenuli pozornost javnosti na problem koji ih već duže vrijeme muči, a koji je kulminirao isključenjem javne rasvjete s obzirom da Općina ne može podmiriti dug s blokiranom računom. U hotelu u Podgori trenutno je 220 gostiju iz Austrije, a za Uskrs će ih doći još toliko. Svi oni dobivaju ručne svjetiljke kako bi se uvečer mogli prošetati mračnim mjestom.

Načelnik Općine rekao je kako mu je ministar Orsat Miljanić obećao kako će iza Uskrsa organizirati sastanak svih mjerodavnih institucija kako bi se taj problem riješio. 

- Već dvije godine tražim da se ova situacija riješi i dobijam odgovore da je takav zakon. E, pa gospodo, promijenite zakon! - poručio je Miličić. U protivnom, Podgorani će sljedeći put 'ozbiljno' zaustaviti promet magistralom. 

Komentara 9

BS
bstrabi2
10:53 03.04.2012.

Ajde Čačiću rastumaći ljudima.Zašto su dužni građani za račune?Koje je država kriva.To je još jedan potez .Nesposobne vlade.I zato ova vlada se treba rješit.Ljude koji su se došli bogatit.U ime vlade,a prvi među njima je HNS.Jer svi od njih imaju dosije na policiji i sudstvu....

OB
-obrisani-
11:24 03.04.2012.

Dosta je muzenja sa juga, sjetimo se kako se drivo hvalio, vise smo novaca izvukli od drzave nego sta smo uplatili, dosta je toga, rusi sve bespravno i kazne da se opamete, njih po djepu triba dobro udrit da se ne sprdaju sa drzavom vise. Kome nije dobro neka seli...

OB
-obrisani-
10:50 03.04.2012.

Neka placaju poreze, neka ne kradu drzavu na turistima, neka plate sve sta triba drzavi vezano uz bespravnu gradnju, e kad to plate onda ih dobro ispendrecit umisto kamata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije