Štednja je poslodavcima u turizmu došla na naplatu. Gostiju je sve više, a zainteresiranih za turističke poslove sve manje. Zašto, uostalom, i dirinčiti na našem moru za nekoliko tisuća kuna, kad se u Njemačkoj, Austriji, Irskoj... za isti posao može zaraditi i dvostruko više? Odluka o odlasku u inozemstvo nije lagana, ali računica je za mnoge sezonce iz Slavonije, Međimurja, Zagorja... vrlo jasna.
– Kod nas se većina kolega sezonaca vraća. Uvjeti su dobri, meni je plaća ove godine tisuću kuna veća nego lani. Neusporedivo sa sezonama koje sam radila u privatnim restoranima. Znate kako je kod privatnika; radite praktički bez slobodnog dana, plaća 4000 kuna, a samo dio preko računa, ostalo na ruke – kazuje kuharica u jednom Valamarovu hotelu (podaci poznati redakciji)....
>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili u e-izdanju.
Od ostalih tema izdvajamo:
>>Odlazak Stiera. Analiza D. Ivanković: Stierovim protestnim istupom Plenković dobiva alternativu u HDZ-u
>> 10 razloga zašto je Katar na udaru S. Arabije
>> SDP-ovce čak nisu došli ni vrijeđati, u centar Zagreba došlo 20-ak građana
>> Andrzej Duda: Plinski koridor sjever - jug jamči slobodno tržište u Srednjoj Europi
>> Modriću za medalju s vatrenima treba bolji izbornik
Ako je kava u dubrovniku tridesetak kuna jel normalno da konobar koji tu kavu naplaćuje radi od do bez slobodnog do jeseni ima plaću 4 ili 5 tisuća kuna?realno trebao bi imati 20 tisuća