k. sela - pisarovina

Zbog nesreće kod Jastrebarskog zatvorena županijska cesta

Čakovec, snijeg, portal
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/4
25.03.2013.
u 18:41

Sutra smirivanje, a od četvrtka teška južina uz temperature i do 15 stupnjeva. Na blagdan malo svježije

Županijska cesta 3106 od Klinča Sela do Pisarovine zatvorena je za promet od 17.30 sati, nakon što se u mjestu Bratina kod Jastrebarskog prevrnula prikolica kamiona, izvijestila je PU zagrebačka. U prevrenuću nitko nije ozlijeđen.

Svi koji su protekli vikend proveli na moru pa krenuli put unutrašnjosti doživjeli su danas dvije klimatski posve različite Hrvatske. Krenuvši s obale uz petnaestak dalmatinskih “celzijevaca”, vrlo su brzo zbog snijega i vjetra bili prisiljeni voziti obilaznim putevima, a stigavši u sjeverozapadnu Hrvatsku, doživjeli su pravi temperaturni šok. Ondje je zima ponovno pokazala zube te Cvjetnicu i dane uoči Uskrsa učinila sličnijima božićnom ugođaju.

Pola metra snijega

– U vrijeme dok je, primjerice, u Šibeniku bilo 16 Celzijevih stupnjeva, u Gospiću je bilo minus pet, to je razlika od 21 stupanj na udaljenosti zračne linije od oko sedamdeset kilometara – navodi nesvakidašnji vremenski apsurd Dragoslav Dragojlović iz Državnog hidrometeorološkog zavoda. Također, dok je na Zavižanu bilo minus 12, u Makarskoj je bilo više no ugodnih 19 stupnjeva, što je čak 31 stupanj razlike!

Na Sljemenu je danas izmjereno 43 centimetra snijega, na Plitvičkim jezerima 24, u Varaždinu, Krapini i Čakovcu po osam, u Karlovcu i Križevcima po 4... Zbog ciklone nad Genovom, koja se premještala prema nama, zabijelilo se uz mahom negativne temperaturne vrijednosti, a zbog vjetra i snježne vijavice za sva vozila i danas su bile zatvorene autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, A7 GP Rupa – čvor Diračje i Jadranska magistrala (D8) između Bakra i Karlobaga.

Problemi su se pojavili i u željezničkom prometu. Vlak koji je trebao krenuti u 16.45 s Glavnog kolodvora za Sisak kasnio je pola sata, nakon čega se pokrvario kod Velike Gorice.

- Čekali smo u hladnoći i nitko nam nije rekao što se događa dok netko od putnika nije izašao pa pitao. Trenutno se obavlja remont na dionici Glavni kolodvor-Klara, a svi putnici koji koriste stajalište Odra i kolodvor Zagreb Klara prevoze se autobusima. Mogli su poslati jedan putnike ovog vlaka - priča Vanja Komljenović, koja se našla u tom vlaku, te dodala da ovo nije prvi puta da se vlak pokvari na toj dionici.

Zbog toga su stali na prugu i zaustavili jedan vlak koji je došao iz Siska dok nakon 40 minuta nije stigao drugi koji ih je prevezao ostatak puta. Iz HŽ-a su se ispričali zbog kašnjenja te objasnili da se radi o motornim vlakovima koji su zbog starosti sustava osjetljivi na snijeg.

Hladno jutro u srijedu

Sutra već slijedi smirivanje uz nešto kiše, na sjevernom Jadranu padaline će nositi bura, u Dalmaciji puše jugo. Oborine će prestati do kraja dana. Razvedravanje se očekuje u srijedu iako će nas dočekati vrlo hladno jutro, s minusima i na Jadranu. U četvrtak slijedi teška južina, otopit će se snijeg, a temperature narasti do 10 i 15 stupnjeva i u unutrašnjosti i na Jadranu, kažu u DHMZ-u. U petak i subotu temperature će se penjati i na 17-18 Celzijevih stupnjeva, dakle od četvrtka do subote bit će vrlo toplo s južinom i povremenom kišom, dok će se na sam Uskrs prekinuti taj niz i malo osvježiti.

>> Ljutiti građanin: Čekao sam bus 40 minuta i nisam ga dočekao!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije