Otvoreno pismo

Zbog smanjenja plaća i prava prosvjede najavili i vatrogasci

vatrogasci (1)
Žarko Bašić/PIXSELL
01.03.2011.
u 16:44

– Unatoč obećanjima predsjednice Vlade RH da neće biti smanjivanja sredstava za vatrogasce, glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin i ravnatelj DUZS-a Damir Trut prevarili su Vladu RH

Sindikat vatrogasaca Hrvatske uputio je otvoreno pismo u kojem je izrazio nezadovoljstvo Uredbom Vlade o smanjenju njihovih plaća za 10 posto i smanjenju materijalnih prava. Zbog toga su za četvrtak najavili masovni prosvjed u Zagrebu koji će trajati do ispunjenja zahtjeva, a nije isključena ni mogućnost generalnog štrajka.

– Unatoč obećanjima predsjednice Vlade RH da neće biti smanjivanja sredstava za vatrogasce, glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin i ravnatelj DUZS-a Damir Trut prevarili su Vladu RH i stavili u proceduru uredbu o minimalnim financijskim standardima za decentralizirane funkcije vatrogastva bez mišljenja sindikata. Naime unatoč našem negodovanju i dopisima koje smo slali i Vladi RH i MUP-u na znanje, uredba je donesena bez mišljenja sindikata – piše u pismu Sindikata vatrogasaca.

Sindikat traži od Vlade RH i MUP-a da odmah povuče navedenu uredbu kojom su drastično smanjena sredstva za plaće i materijalne troškove te da primjereno kazni čelnike koji su doveli do toga njihovom smjenom.

– Pozivamo DORH i MUP da ispitaju glavnoga vatrogasnog zapovjednika i ravnatelja DUZS-a – poručuju vatrogasci koji traže rješenje financiranja vatrogastva na razini države, rješavanje radno-pravnog statusa vatrogasaca i micanje vatrogastva iz DUZS-a te smjenu glavnoga vatrogasnog zapovjednika i ravnatelja DUZS-a po hitnoj proceduri.

Komentara 22

ST
stevica
16:52 01.03.2011.

Nije valjda da ste se vi tek sada uvjerili da bjeloglava i njezina banda samo lazu i muljaju narod hrvatske.Te lopine misle samo na sebe i kako ce zavrsiti vile od 6 miliona kuna,a jehbe im se za vama.

ZV
zvocalo
16:55 01.03.2011.

Nedajte se dečki jer ako sad ne pokažete složnost opet če vas zakinuti.

OB
-obrisani-
22:09 01.03.2011.

Facebook vatrogasci...!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije