Nije potvrđena optužnica

Zdravko Mamić: Meni je to kao reality show

zdravko mamić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/13
08.06.2016.
u 14:20

Optužno je vijeće odbilo zahtjeve obrane za izdvajanje nezakonitih dokaza, protiv toga imamo pravo na žalbu, a o njoj odlučuje Vrhovni sud – kazao je Mate Matić, odvjetnik Zorana Mamića

Optužnica protiv braće Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića te poreznika Milana Pernara za, kako se tereti, izvlačenje najmanje 100 milijuna kuna iz Dinama, jučer nije potvrđena. A punih pet sati zasjedalo je optužno vijeće Županijskog suda u Osijeku.

– Optužno je vijeće odbilo zahtjeve obrane za izdvajanje nezakonitih dokaza, protiv toga imamo pravo na žalbu, a o njoj odlučuje Vrhovni sud – kazao je Mate Matić, jedan od branitelja. Obranama su sporni iskazi svjedoka koji su saslušavani bez njih.

–Ne bojimo se materijalnih dokaza, jedva čekamo da počne postupak, imamo toliko dokumenata kojima USKOK ne raspolaže i lako ćemo kompromitirati sve njihove stavove i navode – poručio je Matić. O osnovanosti optužnice sud će odlučivati, procjenjuje on, ponovno za tri, četiri mjeseca.

Zdravko Mamić nije bio nezadovoljan.

– Meni je to kao neki reality show, više ništa ne razumijem. Ali atmosfera je u sudnici bila fantastična, osjećao sam se ugodno i želim otkloniti sve špekulacije da sam nezadovoljan jer je spis delegiran u Osijek. Dapače, došao sam u meni najdraži dio Hrvatske. I zanimaju me samo tri "P", a to su profesionalnost, pravičnost i poštenje i siguran sam da ću to u Osijeku i dobiti– izjavio je Mamić.

>> Mamićevim kćerima blokiran račun sa 111.000 eura, supruzi sa 21.000 eura i 17.000 kn

Komentara 13

KU
kupatilo
14:57 08.06.2016.

Ako su krivi neka padnu al niko nemoze sporiti dasu Dinamu donijeli stabilnost koju nikad nije imao u svojoj povjesti.Omladinski pogon mozda i najbolji u Evropi a samim tim znaci i u svjetu.To sto pohlepni igraci tipa Eduardo ili Lovren nikada nebi bili to sto jesu da nije bilo Dinama i Mamica a sada im zabijaju noz u leđa je dokaz poznatoj izjavi"Pomozi sirotu na svoju sramotu"

SO
sonce
15:24 08.06.2016.

Lakrdija od prava, Mamić izlazi ko pobijednik. Ne može mu nitko više, pale su montaže obtužbe.

DE
dernek
14:59 08.06.2016.

Zar je uskok toliko sposoban da se moraju i nezakonitim postupcima sluziti da bi podigli optuznicu ma nije ni cudo ova zemlja je itako zemlja apsurda gdje udruge (sekte) vladaju drzavom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije