UPOTREBA 'DRONOVA KAMIKAZA'

Zelenski: Činjenica da su tražili pomoć od Irana pokazuje da je Kremlj bankrotirao

Local residents look at parts of an unmanned aerial vehicle after a Russian drone strike in Kyiv
Foto: Stringer/REUTERS
1/4
19.10.2022.
u 08:26

Zelenski, koji kaže da su posljednji udari izbacili iz pogona 30 posto ukrajinskih elektrana, rekao je da bi ta uporaba oružja mogla stvoriti nade i iluzije među ruskim čelnicima, ali i dalje neće biti od pomoći.

Ovisnost Rusije o bespilotnim letjelicama iranske proizvodnje za napade na ukrajinske mete pokazuje da je Rusija politički i vojno bankrotirala, rekao je u noćnom obraćanju predsjednik Volodimir Zelenski. Korištenje iranskog oružja znači priznanje neuspjeha za Moskvu, nakon desetljeća financiranja sovjetske i postsovjetske obrambene industrije, dodao je u noći na srijedu.

Ukrajina kaže da su se zadnji ruski napadi na infrastrukturu oslanjali na iranske 'dronove kamikaze' Šahed-136. Iran opovrgava da opskrbljuje Rusiju bespilotnim letjelicama, a za tu tvrdnju Washington kaže da je neistinita. 

"Imajmo na umu da je sama činjenica da je Rusija tražila pomoć od Irana priznanje Kremlja da je bankrotirao u vojnom i političkom smislu", rekao je Zelenski.

"Desetljećima su trošili milijarde dolara na vlastiti vojnoindustrijski kompleks. I na kraju su se priklonili Teheranu kako bi osigurali jednostavne bespilotne letjelice i projektile".

Zelenski, koji kaže da su posljednji udari izbacili iz pogona 30 posto ukrajinskih elektrana, rekao je da bi ta uporaba oružja mogla stvoriti nade i iluzije među ruskim čelnicima, ali i dalje neće biti od pomoći.

"To će jednostavno još jednom pokazati svijetu da Rusija ide prema porazu i da pokušava uvući još jednog od svojih sudionika u ovaj teror", rekao je.

VIDEO Izgubio mobitel u kući koju je opljačkao, pa otišao na policiju i lagao kako je ostao bez njega!

Komentara 5

DU
Deleted user
10:22 19.10.2022.

Ti si svoju državu i svoj narod uništio ,

Avatar nekakav
nekakav
10:11 19.10.2022.

činjenica da ti za život države trebaš 5 mlrd dolara svakog mjeseca je dokaz da ne postojiš kao država. činjenica da ti za obranu zemlje ovisiš o stranoj pomoći u ljudstvu i tehnici, tehnologiji, je dokaz da ne postojiš više kao entitet. nakon 3 dana bombanja libije, francuska i engleska su od amera tražili rakete, jer su sve svoje ispucali. to je dokaz bankrotiranih država?

GO
goran2hr
15:22 19.10.2022.

Što to znači "tražiti pomoć od Irana"? Teško da im dronove Iranci poklanjaju (kao npr. Hrvati oružje Ukrajincima), a ako od Irana Rusija te dronove kupuje - pa onda nisu bankrotirali. Zelenski i logika??!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije