kritizirao Zapad

Zelenski: Naći ćemo svaki ološ koji je granatirao naše gradove, naše ljude. Nećemo oprostiti, nikada

Volodimir Zelenski
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
07.03.2022.
u 08:38

– Razmislite o osjećaju nedodirljivosti koji okupatori imaju da unaprijed najavljuju svoja zlodjela! Sve zato što nema reakcije. Ni riječi. Kao da su svi zapadni čelnici danas otišli – rekao je u svom obraćanju

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratio se naciji u nedjelju navečer rekavši da će Rusija bombardirati Ukrajinu te je opet kritizirao Zapad zbog sankcija za koje navodi da nisu dovoljne. 

– Danas je nedjelja oprosta, ali stotine i stotine žrtava nećemo oprostiti. Tisuće i tisuće patnji. I Bog neće oprostiti. Ne danas. Ne sutra. Nikada. I umjesto oprosta, bit će sudnji dan – ustvrdio je.

– Rusija je najavila da će sutra bombardirati našu obrambenu industriju. Većina se nalazi u našim gradovima, a civili su u blizini. To je ubojstvo, jednostavno ubojstvo. I nisam vidio da je danas na to reagirao ijedan svjetski lider niti ijedan zapadni političar. Razmislite o osjećaju nedodirljivosti koji okupatori imaju da unaprijed najavljuju svoja zlodjela! Sve zato što nema reakcije. Ni riječi. Kao da su svi zapadni čelnici danas otišli – rekao je u svom obraćanju.

Video: Rusi najavili otvaranje koridora za evakuaciju civila u više gradova. Ukrajinci: To je potpuno nemoralna priča

– Odvažnost agresora jasan je signal Zapadu da uvedene sankcije nisu dovoljne. Ne možete se sakriti od ove stvarnosti. Ne možete se sakriti od novih ubojstava u Ukrajini. Danas je u Irpinu ubijena četveročlana obitelj, roditelji i dvoje djece, dok je pokušavala napustiti grad. Nećemo oprostiti. Nećemo zaboraviti. Kaznit ćemo sve koji su počinili zločine u ovom ratu. Naći ćemo svaki ološ koji je granatirao naše gradove, naše ljude, koji je gađao projektilima, koji je davao naredbe. Nećete imati mirno mjesto na ovoj zemlji, osim groba – zaključio je.

VIDEO Putin Ukrajini: Prestajemo s operacijom kad se ispune zahtjevi

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE

Komentara 49

Avatar Cantor
Cantor
09:13 07.03.2022.

Što točno očekuje ovaj Zelensky? Cijela Europa je praktički prerezala granu na kojoj sjedi da mu pomogne. Jeli bi trebali objaviti rat Rusiji? Nešto se ne sjećam da je Tuđman cvilio i plakao kad su nas napadali, a nama su još udarili i embargo i proglasili nas crnokošuljašima a ne da nam pomažu....

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
08:53 07.03.2022.

Odnosi li se to i na ološ sa zapada, koji mu je svašta obećao?

DU
Deleted user
09:08 07.03.2022.

Pa jbt. Rusi su ti najavili da će bombardirati tvoju ratnu industriju, pa makni civile od tamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije