NAPAD NA KURSK

Zelenski otkrio koji je cilj ukrajinskog upada u Rusiju

Vladimir Zelenski
Foto: Ukrainian Presidential Press Ser
1/4
18.08.2024.
u 22:10

"Našim dečkima odlično ide na svim frontama", kazao je predsjednik Ukrajine u večernjem obraćanju

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u večernjem obraćanju da je potrebno ubrzati isporuku oružja i streljiva od ukrajinskih partnera, što posebno zahtijeva pravovremenu logistiku najavljenih paketa. "Upravo sam primio izvješće vrhovnog zapovjednika oružanih snaga Oleksandra Sirskog o situaciji na istoku Ukrajine, operaciji u Kurskoj oblasti, fondu za razmjenu zarobljenika te opskrbi naših brigada streljivom i oružjem. Našim dečkima odlično ide na svim frontama", kazao je Zelenski. 

"Međutim, postoji potreba za bržom dostavom zaliha naših partnera. To tražimo. U ratu nema odmora. Potrebne su odluke, kao i pravovremena logistika za najavljene pakete pomoći. Ovo posebno upućujem Sjedinjenim Državama, Velikoj Britaniji i Francuskoj", dodao je, piše ukrajinska Pravda.

Zelenski je također istaknuo da su 18. kolovoza postignuti dobri rezultati, rezultati potrebni Ukrajini u uništavanju ruske opreme u blizini Toretska. Međutim, rekao je predsjednik, ruske snage izvele su desetke napada u blizini Toretska i Pokrovska u samo jednom danu. "U samo jednom danu bilo je na desetke napada, ali naše jedinice, naše brigade, čine sve kako bi zadržale položaje. Zahvaljujem svima koji to omogućuju", rekao je Zelenski.

Rekao je da je glavna zadaća obrambenih akcija Ukrajine općenito uništiti što je moguće više ruskog potencijala i izvesti maksimalne protunapadne operacije. "To uključuje stvaranje tampon-zone na teritoriju agresora kroz naše operacije u Kurskoj oblasti", naglasio je.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Novi most u Hercegovini izgleda nestvarno: Pogledajte što se dogodi kad njime prođe 12 kamiona s punim teretom

Vladimir Zelenski
1/16

Komentara 35

XX
XXXL
22:30 18.08.2024.

Zelenski bi bio budala, kad bi javno govorio o najvažnijim ciljevima ofenzive. A on sigurno nije budala. Očito je ali, da je Rusija trula i vojno praktički nesposobna i to sa brojčano drugom vojskom na svijetu. Pola vojske je stalno pijano, a nivo izobrazbe i oružja je negdje iz 1950.

Avatar Kajman
Kajman
23:08 18.08.2024.

Koje izvrtanje teza, da NATO napao Rusiju. Zbog čega bi to napravio i to u vrijeme kada je Europski dio NATO praktično sveo borbena sredstva na minimum. Kada pripremate napad onda se opremaš maksimalno, a ne svodiš zalihe na minimum.

DM
D'Mich
02:25 19.08.2024.

Ne znam koji je cilj Ukrajinske ofenzive to odlučuju njihovi generali, ali napravili su to da su maznuli plješčurinu Putinu koju ovaj nije doživio nikad u životu. Ako je samo to cilj postigli su ga, ali ne bih želio da ulaze dublje tamo jer je besmisleno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije