AKO BUDU UBIJALI UKRAJINSKE BORCE

Zelenski zaprijetio povlačenjem iz mirovnih pregovora zbog Mariupolja

Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy speaks during an address where he says that Russian forces could use chemical weapons in Ukraine, in Kyiv
Foto: Ukrainian Presidential Press Ser
1/3
17.04.2022.
u 07:40

Nakon ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače, Mariupolj su početkom ožujka potpuno okružile ruske snage i od tada je pod opsadom.

 Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zaprijetio je povlačenjem iz mirovnih pregovora s Rusijom ako ruske snage koje opsjedaju grad ubiju ukrajinske borce okružene u lučkom gradu Mariupolju.

"Ono što sada rade... moglo bi zaustaviti svaki oblik pregovora", rekao je Zelenski za ukrajinske medije.

"Tamo ima snaga koje ih apsolutno mrze i mislim da ih neće pustiti žive", rekao je ukrajinski čelnik, govoreći o tome da su mnogi borci opkoljeni u gradu pripadnici Azovske bojne kojom dominiraju nacionalisti čija su desna stajališta već tjednima tema izvještavanja ruskih medija.

Preostali ukrajinski borci utaboreni su u čeličani Azovstal, a Zelenski je potvrdio da su ukrajinske vlasti u kontaktu s njima. Nakon ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače, Mariupolj su početkom ožujka potpuno okružile ruske snage i od tada je pod opsadom. Zelenski je još jednom odbacio ruske zahtjeve da Ukrajina ustupi svoj teritorij Moskvi.

"Ne trgujemo teritorijima i našim ljudima", rekao je, dodajući da su pregovori ipak nužni za okončanje borbi i obranu ukrajinske države.

Komentara 11

V0
Vlaskoulicanec3.0
13:12 17.04.2022.

Krajnje je vrijeme da pregovore preuzme jedan pravi političar a da ovaj pajac nestane sa političke scene. Za dobrobit svih Ukrajinaca!

DU
Deleted user
15:43 17.04.2022.

Bilo bi vrijeme da se Zelenski makne jer jedino što radi je da dolijeva ulje na vatru. Svojim dociranjem što i kako bi trebale učiniti druge zemlje već beskrajno iritira. Tko je on da izdaje naloge drugima.

PR
potrgani reißverschIuss
18:53 17.04.2022.

Jedino kaj Zelenski moze povuci, je Putina za q.... Kaj on misli, ko je on. Mali nacist.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije