UniCredit

Željko Kerum: Split je spreman za ulaganja od milijardu-dvije eura

kerum
screenshot HTV
01.09.2010.
u 19:21

Alessandro Profumo, predsjednik uprave Grupe UniCredit u Republici Hrvatskoj i Franjo Luković, čelnik Zagrebačke banke sa splitskim gradonačelnikom dogovarali suradnju.

O kojim projektima su razgovarali u srijedu kasno poslije podne Željko Kerum, splitski gradonačelnik, i Alessandro Profumo, predsjednik uprave Grupe UniCredit u Republici Hrvatskoj, nijedan od njih nije želio konkretizirati, ali obojica su bila puna hvale za potencijal Splita i Dalmacije koji su vrlo zanimljivi za investiranje.

- Ne postoji jedan nego više razloga dolaska gospodina Profuma sa suradnicima i ja im se zahvaljujem što su prepoznali da je Grad Split pun razvojnih potencijala. Projekata na kojima možemo surađivati ima puno, a iako ih je nekoliko sasvim blizu realizacije, preuranjeno je govoriti - rekao je Kerum i dodao kako je Zagrebačka banka puno doprinijela Splitu i Dalmaciji. Jedan od projekata je Spaladium arena, a Kerum je još spomenuo sanaciju Karepovca, Zapadnu obalu, privatne i energetske projekte.

- Puno je projekata i kada bih sad se krenulo sa svim Split bi mogao doživjeti razvoj milijardu - dvije eura.  To su projekti koji bi sutra imali prihod. Zagrebačka banka je pokazala da želi biti prisutna – rekao je Kerum, što su potvrdili Alessandro Profumo i Franjo Luković, predsjednik uprave Zagrebačke banke.

- Priželjkujemo da se što prije pripreme investicije kako bi bankari mogli početi ulagati i odobravati kredite – poručio je Luković.

Komentara 4

VO
VolimZagreb
10:20 02.09.2010.

Baš lijepo što si Kerume spreman....super! Samo još nađi budala koja će ti dati tolike novce. E jesi majmunarević da te nema

OB
-obrisani-
19:54 02.09.2010.

uskoro će split tražit svog batmana,zagreb ga nije našao

SU
superman
09:19 03.09.2010.

\"Split je spreman za ulaganja od milijardu-dvije eura\". Kerum grca u dugovima, kažu 200 milijuna eura. Od dvije milijarde eura oduzmite 10% jer će Kerumove tvrtke izvoditi radove i evo vam sanacije Kerumove tvrtke koju će platiti Splićani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije