Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT MOTIVIRAN MRŽNJOM?

Dan nakon incident u Vojniću. Napadnuta žena: Sretna sam jer sam živa

Vojnić napad na bicikliste
trend.com.hr
30.06.2024.
u 20:31

Da nije bilo tih bicikala, mislim da ne bismo razgovarali, jer su ipak ublažili udarac. Imam epizode kada mi se plače, kada sam sretna jer sam živa. Bicikli su nam skroz uništeni", dodala je Cerin.

U Vojniću je u subotu održana biciklijada u sklopu obilježavanja 33. obljetnice 110. brigade ZNG/HV, a na događaju je došlo do incidenta kada je 44-godišnji muškarac namjerno svojim vozilom udario u parkirane bicikle i bicikliste koji su stajali u blizini, pri čemu je jedna osoba ozlijeđena. Nakon toga, muškarac je pobjegao s mjesta događaja i po putu uzrokovao prometnu nesreću.

Ozlijeđenoj biciklistici pružena je pomoć u KB Dubravi. "Sjećam se da smo došli na pauzu, ispred kafića. Parkirali smo bicikle i naručila pića. Sjećam se da sam primijetila čovjeka da stoji uz svoj auto sa strane, i čudno i uznemirujuće nas gleda desetak minuta. Nisam htjela kontakt očima jer je sve izgledalo jako neugodno. Krenuo je s autom, stao, čudno nas gledao. Zadnje čega se sjećam je škripa guma i u punom gasu krenuo je s biciklom", prisjetila se strašnih trenutaka u svojoj izjavi za RTL.

Kristina Cerin navodi da se ne sjeća je li bilo povika kakve su spomenuli drugi svjedoci u kojima navodno je osumnjičeni govorio protiv Hrvata. Ustvrdila je kako se sve događalo kao u američkim filmovima. "Bila sam svjesna cijelo vrijeme, ali po pričama sam bila vučena par metara. Toga se ne sjećam. To mi ne postoji u glavi. Sve me boli, ali sretna sam jer sam živa. Da nije bilo tih bicikala, mislim da ne bismo razgovarali, jer su ipak ublažili udarac. Imam epizode kada mi se plače, kada sam sretna jer sam živa. Bicikli su nam skroz uništeni", dodala je Cerin.

Iz nacionalne mržnje?

Iz brigade kažu kako je incident motiviran nacionalnom mržnjom. "Svjesni smo gubitaka koje su nanijeli pripadnici 110. brugade srpskom agresoru i da ih to još strašno boli, da nikada neće prežaliti, ali ovakav oblik izljeva mržnje prema mirnim ljudima samo zato što su Hrvati ne možemo i nećemo prešutjeti što zbog žrtve naših poginulih suboraca, što zbog građana Karlovca koji su proživljavali sve to s nama u Domovinskom ratu, što iz ljubavi prema Domovini koju poštujemo, cijenimo i u kojoj kao ponosni građani živimo", naveli su između ostalog u priopćenju koji potpisuje predsjednik Srđan Fot. Pozvali su predstavnike srpske nacionalne manjine da se očituju o ovom događaju.

Reagirali su i iz Grada Karlovca te oštro osudili napad. "U kontaktu smo s ozlijeđenom sudionicom koja je samo pukom srećom izbjegla ozljede opasne po život. Njoj želimo brzi oporavak, očekujemo da policija i državne institucije odrade svoj dio posla što prije, a svim pripadnicima 110. brigade i svim braniteljima poručujemo, da kao što su u Domovinskom ratu časno i dostojanstveno branili grad i domovinu, jednako tako i danas ostanu dostojanstveni jer nitko ne može bilo kojim činom, niti divljaštvom umanjiti, niti omalovažiti postojanje hrvatske države i vrijednosti Domovinskog rata. U cijelosti podržavamo reakciju Udruge 110. brigade. Kao i do sad, i u narednom razdoblju, gradonačelnik Damir Mandić i cijela gradska uprava stoji na raspolaganju" poručili su iz Grada.

FOTO Izbori u Francuskoj

Vojnić napad na bicikliste
1/7
Ključne riječi

Komentara 22

Avatar ToBi
ToBi
20:53 30.06.2024.

Što će Pupi sad reći na ovo kad pripadnik nacionalne manjine iz mržnje nasrće na Hrvate? Plenkoviću, zaustavi gradnju srpskih kulturnih centara. Mogu imati dva tri, ali 40 nikako.

OT
otrovnijezik
21:05 30.06.2024.

Sad više nije ni pijan nego bolestan?

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
21:34 30.06.2024.

Izbrisano pola komentara 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije