položaj žena

Žene u Hrvatskoj postale su laka meta

okrugli stol, zene
Sanjin Strukić/PIXSELL
07.03.2011.
u 14:36

Na okruglom stolu Vijeća za socijalnu pravdu predsjednika Republike raspravljalo se o položaju žena u Hrvatskoj

Kakav je položaj žena u Hrvatskoj bilo je sasvim jasno iz podataka koje su iznijeli sudionici okruglog stola Vijeća za socijalnu pravdu predsjednika Republike. Žene koje se zapošljavaju moraju nemalom broju poslodavaca reći sve o svojem bračnom statusu i namjerama, čak i obećati da neće imati djecu.

Zato se slabije zapošljavaju pa je na burzi 57 posto žena. Kad posao dobiju, zarađuju u prosjeku, na istim radnim mjestima, 12,5 posto manje od muškaraca. Ako su u braku žrtve nasilja, država još nema dovoljno učinkovitih sredstava za zaštitu. Jagoda Milidrag Šmit iz Saveza samostalnih sindikata ističe da su u uvjetima tzv. fleksigurnosti, na kojoj inzistiraju poslodavci, a uz lakše otpuštanje trebala bi značiti i lakše zapošljavanje, žene postale laka meta.

– Žene koje žele karijeru ni u 35. godini ne razmišljaju o djeci i obitelji, na to su prisiljene. Slobode tu nema – kaže sindikalna aktivistica.

Komentara 6

KU
kukuriku
17:04 07.03.2011.

\"blazén medju zénama\"..., a one su ga i Izabrale...nostalgicárke ..

OB
-obrisani-
15:21 07.03.2011.

Ali jednom godisnje na Dan zena su u prvom planu.... PLJUC!

VM
vječiti mrgud
15:54 07.03.2011.

Eto nama žene na čelu države i ?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije