IVAN RIMAC

Živimo u državi gdje zakon moraju poštivati oni s manje novca, a bogati mogu izbjegavati obveze

25.12.2023.
u 18:25

Prvi put smo čuli od gradonačelnika Tomaševića da želi razlikovati način oporezivanja onih koji imaju dugotrajne najmove od onih koji imaju kratkoročne ili jednodnevne najmove jer su kratkoročni za turiste, a dugotrajni za stanovnike. Time bismo ušli u nešto što većina zapadnih zemalja ima vrlo jasno regulirano. Imate nekretninu, želite iznajmljivati, morate zadovoljiti neke standarde, morate dati neku sigurnost stanoprimcu i morate se cijenom uskladiti s kvalitetom ponuđenog prostora. Takve su države razvile politiku da nije potrebno imati svoju nekretninu, da nije potrebno dvadeset godina svog radnog vijeka posvetiti samo plaćanju kamata na stambeni kredit i ustegnuti se ustvari 20 godina od života, što je i dovelo do dužničke krize u švicarcima, i što i inače dovodi do toga da onaj tko nema svoju nekretninu praktički svojoj djeci ne može pružiti osnovne uvjete odrastanja.

Komentara 9

Avatar nisam_robot
nisam_robot
08:48 26.12.2023.

Ljevičari uvijek prozivaju ono što kada dođu na vlast i do bogatstva, preko naivnih onda i sami najviše rade.

PR
prajdali100
21:49 25.12.2023.

Odavno je jasno čiji je ovo igrač ! Nema potrebe ništa pojašnjavati.

Avatar Sky Rocket
Sky Rocket
19:20 25.12.2023.

Iz kuta sdpenjare ovaj lik je uvazeni profesor. Za mene je on samo sdpenjara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije