U što će Grad ulagati u 2009. godini

Zlatar: Kraj srednje škole nova dvorana

27.01.2009.
u 17:44

Tijekom protekle godine na zlatarskome području mnogo se uređivala komunalna infrastruktura. U 2008. godini asfaltirano je 6230 m nerazvrstanih cesta, sagrađeno 1300 m vodovodne mreže u Ulici Ante Starčevića i Vinskoj cesti – Brezice, a sagrađen je i vodospremnik od sto tisuća kubika u Gornjoj Selnici.

Asfaltiranje cesta
Sagrađeno je 800 m kanalizacije u Martinečkoj ulici i spojnoj ulici Martinečke i Zagrebačke u Zlataru, sagrađeno je i pripremljeno za asfaltiranje 626 m nogostupa s rubnjacima te započeta gradnja nogostupa u Ulici Matije Gupca-Vrhovčak u dužini 500 m.

Asfaltiranjem novih kilometara cesta ukupno je na području Zlatara više od 75 km asfaltiranih cesta, napominje gradonačelnik Marijan Đurek i osvrće se na prošlu godinu. Proračun grada Zlatara za tekuću godinu nešto je veći od 18 milijuna kuna, od čega su izvorni prihodi 9,2 milijuna kuna.

Tako se iz državnog proračuna i fondova planira 4,1 milijun kuna, a od Hrvatskih voda i Zagorskoga vodovoda 3,2 milijuna, prema planu razvoja javnoga vodoopskrbnog sustava od 2008. do 2010. godine. Razvoj vodoopskrbe jedan je od važnijih projekata u ovoj godini. Na zlatarskom području postoji sedam lokalnih vodovoda.

Rekonstrukcija
Za rekonstrukciju vodovodne mreže lokalnoga vodovoda Sambolići planira se potrošiti 90 tisuća kuna, za projektnu dokumentaciju, građevinsku dozvolu i gradnju vodovoda Donja Selnica 400 tisuća, u vodovod Martinščina uložit će se 2,5 milijuna kuna, za projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu lokalnoga vodovoda Belečko Završje 50, a Kadoići Donja Batina 60 tisuća kuna, dok je za gradnju vodovodne mreže ostalih vodovoda proračunom predviđeno 380 tisuća kuna.

U ovoj godini nastavit će se asfaltirati nerazvrstane cesta u dužini 7640 metara, a u Martinečkoj ulici bit će pak proširen most.

Za ovu godinu predviđena je i gradnja nogostupa u Belcu od OŠ, na vrlo prometnom potezu Zagrebačka ulica – Kaštel do granice sa Zlatarom Bistricom, gradnja parkirališta ispred Palače pravde i kanalizacije od Parka hrvatske mladeži do Kaštelske ulice. Od većih izdataka u proračunu je planirano 100 tisuća kuna za izradu projekta za sportsku dvoranu kod Srednje škole Zlatar, 600 tisuća za poduzetničku zonu i brzu cestu te ulaganje u objekte predškolskoga odgoja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije