USUSRET PEČATU Odabrani kandidati za Večernjakov pečat u ostalim kategorijama

Zlati Bartl priznanje za životno djelo

bih-zlati-txt.jpg
import
07.02.2007.
u 19:35

Stvoriteljici vegete, samozatajnoj znanstvenici, profesorici Zlati Bartl bit će dodijeljeno posebno priznanje za životno djelo u okviru Večernjakova pečata. Odlučio je to ocjenjivački sud sastavljen od novinara Večernjeg lista BiH koji su jednoglasno ocijenili da ta nagrada pripadne znanstvenici čija je sav svoj radni vijek provela u Podravci i koja je, uz vegetu, zaslužna za okuse drugih nadaleko poznatih Podravkinih juha s tjesteninom i povrćem.

Premda već godinama razni svjetski falsifikatori pokušavaju proniknuti u tajnu začina tete Zlate, to im ne polazi za rukom. Unatoč svemu, tajna začina nad začinima, još je u rukama prof. Bartl. Stotine imena našlo se na popisu koji su mjesecima “vagali” članovi ocjenjivačkog povjerenstva, krug je postepeno sužavan, da bi, napokon, ostale po tri osobe u ostalim kategorijama.

Tako ćemo ove godine dodijeliti Večernjakove pečate za Doprinos u europskim integracijama, Napredak u EU, Kulturni događaj godine, Pothvat godine, Uspjeh godine, Zvijezda godine, Estradni događaj godine, Gospodarstvenik godine, “Naše gore list”, Sportaš godine i Gospodarska suradnja. Dodajmo ovomu da će ona glavna - nagrada za Osobu 2006. godine, Večernjakov pečat, po sudu čitatelja Večernjeg lista BiH, otići u ruke jednoga (jedne) od dvadeset kandidata.

Među njima su znanstvenici, sportaši, estradne i filmske zvijezde, političari, humanitarci, liječnici,... Podsjetimo, dosadašnji Pečati, od prvoga za 2001. godinu pa sve do ove godine otišli su u ruke: gospodarstvenika mr. Mije Brajkovića, kardinala Vinka Puljića, političara dr. Dragana Čovića, kardiokirurga dr. Emira Kabila i tenisača Ivana Ljubičića. Kome će šesti pečat, znat će se u subotu, 10. veljače u izravnom prijenosu spektakla iz Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Pripreme za subotnju večer Večernjeg lista u završnoj su fazi; Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače na raspolaganju je već nekoliko dana za uređenje pozornice, dotjerivanje detalja, probe.... A velika dvorana čeka nastup Zdravka Čolića, Nine Badrić, Harija Varešanovića, Ivana Mikulića, grupe Feminnem, Ivice Šarića i Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije kojim će ravnati maestro Alan Bjelinski. Još su samo dva dana do šestoga Pečata!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije