uoči godišnjice

Zlokobna prijetnja Putinova saveznika: SAD bi mogao pretrpjeti novi 11. rujna, i to s nuklearnim oružjem

Dmitry Medvedev
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
11.09.2023.
u 09:34

Dmitrij Medvedev iznio je predviđanje da će SAD pretrpjeti "još jedan napad u stilu 11. 9. 2001., ali s nuklearnom ili biološkom komponentom", ne sugerirajući izravno da će Rusija biti nacija koja će pokrenuti napad.

Dmitrij Medvedev, predsjednik ruskog Vijeća sigurnosti i saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, sugerirao je da bi Sjedinjene Države uskoro mogle biti izložene napadu poput 11. rujna 2001., ali s nuklearnim udarima, samo dan prije godišnjice terorističkih napada.

Medvedev, vodeći propagandist Kremlja, iznio je brojne neprijateljske komentare upućene SAD-u u posljednjih godinu i pol, dok je zemlja pružala opsežnu pomoć Ukrajini u borbi protiv ruske invazije. Među tim komentarima često se pozivao na treći svjetski rat i napade nuklearnim oružjem kao odgovor na to da se SAD nastavlja protiviti ruskim interesima, piše Newsweek.

VEZANI ČLANCI: 

U nedjelju je objavio komentar na svojem službenom Telegramu pod naslovom "Nekoliko riječi uoči 11. rujna". U njemu je ismijavao SAD zbog onoga što je nazvao "arogancijom i odvratnim narcizmom" među zapadnim nacijama i "univerzalnom arogancijom po bilo kojem pitanju". Pred kraj posta također je iznio predviđanje da će SAD pretrpjeti "još jedan napad u stilu 11. 9. 2001., ali s nuklearnom ili biološkom komponentom", ne sugerirajući izravno da će Rusija biti nacija koja će pokrenuti napad.

Prijevod opsežne objave podijelio je Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova na platformi X, ranije poznatoj kao Twitter.

"Ne želim predviđati, ali SAD će vidjeti da će u jednom trenutku teroristi pokrenuti još jedan napad u stilu 11. 9. 2001., ali s nuklearnom ili biološkom komponentom", napisao je Medvedev, kako je preveo Geraščenko. "Ili još gore: jedan od čelnika nuklearnih zemalja izgubit će živce i donijeti emotivnu odluku o uporabi oružja za masovno uništenje. Pogotovo jer se nuklearni klub stalno širi i njegov značajan dio nije vezan nikakvim obvezama."

 "I onda bi to bilo to. Kraj igre. Ostat će samo skupiti novac za novi spomenik u četvrti Ground Zero. U najboljem slučaju", nastavio je.

Video: Objavljena fotografija ruskog generala Armagedona: 'Živ je, zdrav, u svome domu, s obitelji'

Komentara 7

FU
Fusnota
10:48 11.09.2023.

Zar stvarno bivši predsjednik Moskovije pada tako nisko da javno piše prijetnje terorističkog napada. Takva je cijela država ovisna o vptki i napunjena mitovima iz Ww2.

MO
moreplovac
10:23 11.09.2023.

Lud, luđi, najluđi, Medvedev.

DU
Deleted user
10:42 11.09.2023.

Dvorska luds

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije