UŽAS U ZADRU

VIDEO Zlostavljao psa godinama, brutalno ga pretukao pa prošao bez kazne

Foto: Zadarski azil/Facebook
19.07.2024.
u 20:02

„I tako vam to funkcionira u nas, monstrum neće odgovarati, biće će uskoro nabaviti novog psa, nama ostaje pas pun trauma i dug od 800€ za jučerašnje liječenje i puno, puno muke i truda da bi možda uspjeli popraviti nanesenu štetu.“ pišu iz Zadarskog Azila

U subotu kasno navečer, Zadarski Azil je primio dojavu o zlostavljanju psa. Unatoč prijavi policiji, reakcije nadležnih institucija bile su nedostatne, a zlostavljač je ostao nekažnjen, ispričali su. „Zvali su policiju koja je izašla na teren i utvrdila da psu nije ništa, kako je ugojen i otišli“, kažu iz azila. Unatoč očitim ozljedama na psu, policija nije pozvala komunalnog redara, što su po zakonu trebali učiniti. Nakon intervencije komunalnog redara u nedjelju, pas je preuzet i pružena mu je medicinska pomoć. „Čekamo. A u međuvremenu smo otišle tamo psu bar dati tablete za bolove i očistiti mu ranu“, piše u objavi Zadarskog Azila.

Naime, zlostavljač psa neće biti sankcioniran zbog proceduralnih problema. „'Skrbnik' pretučenog psa ne može biti kažnjen jer pas nije čipiran i nema dokaza da je to njegov pas iako je vezan lancem na njegovom terenu“, objašnjavaju iz azila, navodeći riječi komunalnog redara. Veterinarska inspekcija potvrdila je da jedino susjedi mogu podnijeti prijavu na sud ili policiju, što oni ne žele učiniti iz straha.

Ovo nije prvi put da je zlostavljanje psa prijavljeno. „Susjedi su prije tri godine isto ovo prijavili komunalnom koji nije nikad izašao na teren“, ističu. Pas je godinama bio zlostavljan, živio je vezan lancem, a hranili su ga susjedi. „Redovito je dobivao batine. Živio vezan lancem a hranili su ga susjedi. I nitko neće za to odgovarati. Pola dana smo proveli kod veterinara s njim, temperatura 41, pretučen, razbijena lubanja, teška upala mokraćnog kanala i mokri krv.“, stoji u objavi.

>> UPOZORENJE: UZNEMIRUJUĆA SNIMKA

POVEZANI ČLANCI:

„I tako vam to funkcionira u nas, monstrum neće odgovarati, biće će uskoro nabaviti novog psa, nama ostaje pas pun trauma i dug od 800€ za jučerašnje liječenje i puno, puno muke i truda da bi možda uspjeli popraviti nanesenu štetu.“, dodaju. Ipak, ostaje pitanje kako spriječiti ovakve slučajeve u budućnosti i osigurati da zlostavljači životinja budu sankcionirani.

>> FOTOGALERIJA Napadi morskih pasa u Jadranskom moru: U jednom su našli ljudske ostatke, zadnja žrtva je Slovenac

1/14

Komentara 2

Avatar loka
loka
04:20 20.07.2024.

Takve monstrume treba tretirati isto kao što oni tretiraju svoje ljubimce😠

EB
EBERT
10:50 20.07.2024.

Taj monstrum nesmije mi biti susjed.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije